Кирил Калфин: Ще разкрием нови работни места, за да се върнат децата ни в региона

main_b (2)Туризмът, търговията и разкриването на работни места. Това са приоритетите, залегнали в предизборната програма на ПП ГЕРБ. Вчера със скандирания „Победа, Победа и № 9“ беше открита предизборната кампания на партията на централния площад „Велбъжд“ в Кюстендил.

На събитието присъстваше зам.- председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов. Той изрази пълната си подкрепа към кандидатите за народни представители от Кюстендилски избирателен район – Кирил Калфин, Емил Гущеров, Виктор Янев, Михаела Крумова, Радослава Чеканска, Калин Гелев, Красимир Петров и Веселин Вучков.

„В посока разкриването на работни места се работи много усилено. Идеята е в Дупница да бъде изграден завод за производство на автобуси. В Кюстендил пък ще има завод, които ще произвежда електрооборудването на тези автомобили. Смятам, че това ако се доведе докрай, не е малко за нашия регион, ще се открият допълнителни работни места и само така ние ще живеем мирно и спокойно в този град. Това обещаваме. Аз съм на 61 години – тепърва нито ще се обогатявам, нито ще напускам града. Искам тук да живея, искам с вас заедно да градим Кюстендил, искам заедно да се разхождаме по площада, алеята с внуците и децата си. Това ще стане едва когато нашите деца се върнат да работят тук, когато разкрием нови  работни места“, заяви пред насъбралото се множество водачът на листата с бюлетина № 9, Кирил Калфин.

Той призова да не се допуска „целувката от Орлов мост“ да се пренесе в Кюстендил, защото това ще бъде пагубно за региона. Кирил Калфин обяви, че през тази една година управление на предишното правителство са спрени едни от най-големите проекти за Кюстендил и Дупница.

„88 млн.лв. за водния цикъл в Кюстендил бяха спрени от МОСВ, други 40 млн.лв. бяха спрени за водния цикъл в Дупница и питам защо? Защото тези пари трябваше да бъдат пренасочени към близки до правителство фирми, към техни общини“, заяви Кирил Калифн. Думите му бяха подкрепени с бурни аплодисменти на всички кандидати за депутати от Кюстендилски избирателен район и насъбралата се публика.

В подкрепа на кандидат-депутатската листа на трибуната се качи и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който през целия ден проведе редица срещи с хората от региона. „В Кюстендил винаги вали дъжд при откриването на кампанията ни и затова и този път ще ни върви по вода. На евроизборите при дъждовно време в Кюстендил ГЕРБ победиха БСП с 11,5% , защо сега разликата да не стане над 20 %“, попита риторично Цветанов.

По негови думи ГЕРБ ще върне държавата в правилния европейски път, ще върне доверието на Европа, за да може населението в Кюстендил и общините в областта да се възползват от европейската солидарност.

„Ако правителството не беше взело властта с манипулация и пропаганда на 12 май миналата година, днес България щеше да усвоява средства и по новия финансов програмен период 2014-2020 г.“, посочи Цветанов.

„Когато сме на територията на Дупница, няма как да не говорим за автомагистрала „Струма“. Днес трябваше да има финализиране на лотовете, но сроковете са много закъснели. Не се случи, защото никой не осъществяваше контрол. Всеки бяга от отговорност. И ако някой ми каже кой носеше политическата отговорност по време накабинета „Орешарски“, аз лично ще го поздравя. Нито от Орешарски можем да искаме отговорност, защото той дори не фигурира в листата им, нито от лидер на ПЕС Станишев, който след евроизборите благодари на избирателите си, че го пратиха в Брюксел, нито от Лютви Местан“, каза Цветан Цветанов по време на откриване на предизборната кампания на ГЕРБ в Дупница.

Той заедно с кандидатите за депутати от ГЕРБ откриха предизборната си кампания и в Сапарева баня.

За доброто настроение на многобройната публика в региона се погрижиха Поли Генова, Веселин Маринов и ансамбъл „Българе“.

more_1_b

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене