Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” откри предизборната си кампания в Благоевград

2178422d76950eeb8181562aeb2a83c1Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” откри предизборната си кампания вчера в Благоевград. Пред препълнената зала „22 септември” в областния град бяха представените кандидатите за народни представители от 1-ви МИР за 43-то Народно събрание.

Водач на листата е Ангел Джамбазки. На второ място в кандидатдепутатската листа на Патриотичен фронт е също представител на ВМРО-БНД – това е председателят на Общинския съвет в град Сандански Атанас Стоянов. На трето място е общинският съветник от ВМРО-БНД в Благоевград Георги Васев. На четвърто и пето място са представители на коалиционните партньори от НФСБ – Костадин Лазаров от Благоевград и Тодор Петрелийски от Гоце Делчев.

Недопустимо е да се агитират избиратели в България на друг език, освен на български. Това каза в Благоевград водачът на листата на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО за 1-ви МИР- Благоевград Ангел Джамбазки.

Според него препоръките на наблюдателите от ОСС, че малцинствата трябва да се агитират на майчин език е абсолютно недопустимо.

„Езикът е нещото, което обединява нацията. Това е изключително вредно и опасно, особено в Благоевградска област, защото би подпомогнало антинационалното поведение на Ахмед Башев и Муса Палев, които се опитва да отделят една част от българската нация, като наричат българите мюсюлмани- помаци. Това не е вярно- българите мюсюлмани са българи. Единствената тяхна разлика е религията, но това не е национален признак, а въпрос на личен избор. Тази препоръка е недомислица, на хора които не са запознати със ситуацията в държавата, проспаха създаването на ислямска държава”, каза още Ангел Джамбазки.

Срещата започна с изпълнение на българския химн. С мотото „България над всичко“ коалицията Патриотичен Фронт на ВМРО и НФСБ се впуска в надпреварата за 43-то Народно събрание на изборите на 5 октомври.

– See more at: http://pirinsko.com/patriotichen-front-%E2%80%93-nfsb-i-vmro-otkri-predizbornata-si-kampaniq-v-blagoevgrad-5114.html#sthash.le8Zwldo.dpuf

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене