ШЕМЕТНА КАРИЕРА! Кметска съпруга – магазинерка, назначена без конкурс за гл. експерт в „Земеделие”, без да се появи на работа, излиза в болничен по майчинство

48567-632x358Съпругата на кметския наместник на петричкото село Драгуш Йордан Назъров – Магдалена, направни шеметна кариера и само за седмици от магазинер е назначена без конкурс за главен експерт в Областна служба „Земеделие”, разказаха служители. Те разкриха механизма на бързото израстване в службата на младата жена, което е станало под крилото на уволнения миналата седмица шеф на „Земеделие” Мохамед Рушидов.

С неговите протекции продавач-консултантката в магазин Магдалена Назърова първо е назначена на граждански договор в земеделската служба в Петрич. Магдалена Назърова се издига в сериозен ранг в системата. От 6 август тази година със заповед на Мохамед Рушидов тя е назначена за главен експерт в Областна служба „Земеделие и гори” – Благоевград с ранг на държавен служител. За заемането на тази длъжност се изисква провеждането на конкурс, такъв обаче не е проведен, съобщиха запознати. Рушидов я издига със собствена заповед, със съгласието на главния експерт на службата в южния град Илия Пашов.

Въпреки че заповедта за високия пост в областната служба на г-жа Назърова е факт, тя не е работила нито ден в Благоевград. Още по-любопитното е, че само няколко дни след бързото повишение Магдалена Назърова излиза в болничен по майчинство. Запознати коментират, че този ход е направен с цел тя да получава майчинството, но и да има запазено работно място.

Както „Струма” писа, преди дни служебният министър на земеделието освободи Мохамед Рушидов от шефското място на Областна служба „Земеделие и гори” в Благоевград. Настоящият главен експерт на петричката служба Илия Пашов бе назначен от Мохамед Рушидов, след като стана областен шеф. Пашов е съветник от БЗНС в Общински съвет – Петрич, но дори за партията му бе изненада назначението му за шеф на Общинска служба „Земеделие и гори”

Службата под ръководството на Пашов показва слаби резултати. До неотдавна Общинска служба „Земеделие и гори” в Петрич се славеше като една от най-единните и сплотени в страната, както и като служба с най-много свършена работа. Сега цари раздор, обособени са вътрешни лагери, а потърпевши от цялата ситуация са хората, чакащи разрешаването на проблемите си.

Според запознати от системата от Областна служба „Земеделие и гори” в Благоевград Рушидов е отстранен именно заради назначаването с негова заповед на Магдалена Назърова за държавен служител и гл. експерт без задължителния конкурс. Рушидов е имал и други пропуски, но това действие е преляло чашата. За това високо назначение не знаели дори служителите в областния център, само Рушидов и още 1-2-ма служители. Предстои пълна проверка на дейността на Рушидов като областен началник, както и на хората, назначавани от него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене