„Еразъм+“ открива нови хоризонти за развитие на ученолюбиви младежи

c8c85ec6d4196f665d382aa5ec114f43_LЦентърът за развитие на човешките ресурси набира проектни предложения по програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“ и „Ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“. Крайният срок за подаване на проектните предложения е 1-ви октомври 2014 г.

По Поканата за подаване на предложения по дейност „Мобилност“ ще бъде отпускана финансова подкрепа за проекти за мобилност на младежи и младежки работници. Потенциални бенефициенти по тази дейност са НПО, социални предприятия, публични органи на местно, регионално и национално ниво, стопански организации, активни в сферата на корпоративната социална отговорност.

Сред възможните теми на проектите по Ключова дейност 2 са: дейности за засилване на сътрудничеството в младежкия сектор с цел развитие, изпробване и прилагане на добрите практики в областта; подпомагане признаването и сертификацията на знания и компетентности на национално ниво посредством Европейски и национални квалификационни рамки и инструменти за валидиране; транснационални младежки инициативи, реализирани от две или повече групи от млади хора от различни страни.

Ще бъде отпускана финансова подкрепа на държавни или частни организации, активни в младежкия сектор, или всяка друга област, свързана с него, които работят в сътрудничество с други организации от страни-участнички по програмата. Максималното финансиране за стратегическо партньорство възлиза на 150 000 евро на година. Продължителността на всеки разработен проект трябва да бъде между шест месеца и две години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене