Д-р Петър Календерски оглави листата на „Десните“ в Пиринско

main_b (1)Благоевградският стоматолог д-р Петър Календерски оглави кандидатдепутатската листа на Коалиция „Десните“ в Пиринско.

Водачите на всички 31 многомандатни избирателни района за предстоящия парламентарен вот бяха оповестени днес отНационалния предизборен щаб.

Д-р Календерски е създател на Районната здравноосигурителна каса в Благоевград и неин първи директор. Учредител е на Асоциацията на частните лечебни заведения и е неин главен секретар.

Собственик и управител е на МДЦ „Рубидент-Медика“. Участва в създаването на дружество за доброволно здравно осигуряване „ДОМ-Здраве“и е бил негов прокурист, а след това и председател на съвета на директорите.

„Ние сме убедени, че държавното управление се нуждае от компетентност, политическа воля, почтеност и поради това, в избора на хора за нашите листи сме търсили тези качества. Водачите ни са опитни хора, с доказани биографии, които не се нуждаят тепърва от кариерно развитие. Знаят, могат и искат да дадат, а не да вземат. Професионалният им спектър е много широк – архитекти, лекари, предприемачи, хора на културата, учители, но по-важното е, че повечето от тях имат и така необходимия политически опит”, каза д-р Илко Семерджиев, председател на „Десните“.

Коалицията ще се яви под номер 17 в интегралната бюлетина на изборите за народни представители на 5 октомври.

„Делят ни 17 мига от есента на избора за нашия живот”, видя знак председателят на Националния предизборен щаб Арман Бабикян.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене