Откриха 27 кг марихуана в градината на дървен бос от село Рибново

main_b (1)36-годишен мъж от гърменското село Рибново – собственик на дърводобивна фирма, е задържан в клетката на РУП – Гоце Делчев за отглеждане на марихуана в собствената си градина, намираща се в непосредствена близост до дома му.

Срещу Феим Люманков е образувано досъдебно производство. В селото говорят, че ортак на Люманков в бизнеса в отглеждането и пазара на опасните упойващи растения бил първият му братовчед – автоинструкторът Кадри Машев, който също е бил разпитван отполицейските спецове.

И двамата – Феим Люманков и Кадри Машев, пък били близки роднини на кандидата за депутат и бивш кмет на община Гърмен от ДПС Ахмед Башев.

„В Рибново е пълно с деца, които пушат марихуана, не знаем откъде се снабдяват, но много от младите вече са зарибени и подвластни на този опасен порок и е правилно, че вече се вземат строги мерки“, коментират доволни от полицейската акция родители и жители на село Рибново.

Вчера при претърсване на дома и прилежащите постройки, собственост на Феим Люманков, в градина в близост до къщата му са открити 38 броя растения с общо тегло около 27 кг, които при направения наркополеви тест са реагирали положително на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство, а Феим Люманков е задържан за срок до 24 часа, съобщават от пресцентъра на ОД МВР – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене