Шоуто Димитров – Монфис тази вечер около 21:30 часа

Григор Димитров

След Australian Open и Уимбълдън, ще успее ли Григор Димитров да достигне до четвъртфинал и на USOpen? Първите три победи в Ню Йорк вече са факт и от реализирането на тази цел го дели единствено Гаел Монфис, пише tenniskafe.com. А справи ли се и с французина, шансовете да станем свидетели на мечтан двубой срещу Роджър Федерер в спор за място на полуфиналите са огромни, стига швейцарецът да не допусне изненада срещу Баутиста Агут.

Димитров и Монфис – сблъсъкът, който обещава купища атрактивни изпълнения и качествен тенис, ще се играе на „Arthur Ashe Stadium“ днес. В неделя Григор трябваше да дебютира на най-големия корт в света на тениса, но дъждът обърка програмата и мачът му бе преместен. Сега дебютът все пак ще се състои, aдъждът не би трябвало да бъде фактор на фона на прогнозите на синоптиците, че ни очаква ден, лишен от валежи. Програмата на „Arthur Ashe“ стартира в 18:00 ч. с мач на двойки, около 19:30 ч. трябва да започне Бенчич срещу Пън и около 21:00 – 21:30 ч. на Централния корт трябва да излязат Димитров и Монфис. 

Това ще е трети мач помежду им, а първият бе именно на US Open, но преди три години. Тогава французинът спря първата ни ракета още на старта на турнира, надигравайки го със 7-6(6) 6-3 6-4, а през този сезон пътищата им се пресякоха на полуфиналите в Букурещ и всичко завърши след отказване на „LaMonf“ при резултат 5-1 в първия сет.

Победителят взима 360 точки за АТР ранглистата, а ако това е Григор, то няма да се окажат достатъчни да се изкачи напред в класирането. За да напредне от №8 в света – позицията, която заема в момента, ще трябва да направи още една крачка напред и да достигне до полуфинал и в същото време Бердих да отпадне преди това или Раонич да загуби тази вечер. Що се отнася до финансовото измерение на класиране за четвъртфиналите, победителят от двубоя между Монфис и Димитров ще вземе $370,000 , а загубилият ще трябва да се задовли с чек за „само“ $187,000.

Подобно на първите си три мача на US Open, и сега Григор Димитров е фаворитът на букмейкърите. Негова победа се оценява с коефициент 1.66, а тази на французина с 2.20.

Какво казаха претендентите за място на четвъртфиналите:

Григор Димитров: „О, със сигурност ще бъде забавно. Знаем какво представлява Гаел, така че очаквам всичко. Когато той играе на върха на възможностите си, тогава е трудно да се изправиш срещу него. Вече сме изиграли няколко мача помежду си и очаквам да се получи страхотен двубой.“

Гаел Монфис: „Двубоят с Григор ще бъде много тежък. Той определено е фаворитът, а това е първият път, в който ролите ни са разменени. Сега той е в Топ 10, играе много солидно и е изклчително талантлив тенисист. Григор може да направи абсолютно всеки удар, а също така притежава страхотна защита. Ще бъде интересно. Ще се опитам да покажа собствената си игра, да бъда агресивен и ще видим какво ще се случи.“  

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене