Прехвърлят казармите на Община Благоевград през 2015 година

Близнашки-Камбитов

Прехвърлянето на 67 декара от бившите военни казарми в Благоевград на общината и изграждането на православен храм и музей в района бе една от темите, които вчера обсъдиха служебният премиер проф. Георги Близнашки и кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

„Ще направим каквото е по силите ни за връщането на терените на бившите казарми на общината”, категоричен бе министър- председателят проф. Георги Близнашки. Той подчерта и че изграждането на Музей на Македоно-одринското опълчение ще  съхрани паметта на предците ни.

Градоначалникът Камбитов уточни, че дългогодишните усилия на общината за реализирането на мащабните проекти, замислени в  района на казармите, скоро ще бъдат увенчани с успех.

„През следващата седмица пристига генерал-майор Андрей Боцев, командир на Сухопътните войски. С него на място ще уточним необходимите стъпки за реализирането на проект, който се отлага от година и половина по необясними причини”, каза кметът Камбитов. Той допълни, че процедурата по връщането на терените продължава и най-вероятно финалът ще бъде през 2015 година.

”Отново трябва да бъде изготвен проект и да се плануват строително – монтажни дейности. 67 декара от района ще бъдат отредени за парк, от който застроената площ ще се равнява на около 7-8 хиляди кв. м. Паркът по естествен начин ще се свързва с кампуса на Американския университет, парка срещу него, след което ще се слиза по коритото на река Благоевградска Бистрица, където общината вече има спечелен проект за неговото облагородяване. По коритото на реката ще се стига до парк „Бачиново”, обясни плановете за терените кметът д-р Атанас Камбитов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене