Вяра: Скандалната директорка на Гимназия „П.К. Яворов” Елена Ванева изчезна от Петрич, колегите й коментират: Живее при приятеля си офицер в София

Елена Венева

Бившата директорката на петричката Гимназия”Пейо К. Яворов” Елена Ванева се загуби от погледите на колегите си и никой от тях не си спомня да я е виждал.Скандалджийката изчезнала веднага след като била освободена от поста, казаха учители. Те обаче твърдят, че не съжаляват за нея. Ванева вероятно е предпочела уюта на дом извън Петрич. В София по думите на колежките й имала приятел офицер и живеела в неговия апартамент. ”В него теши мъката си по директорстването си”, издадоха я още злобарките от гимназията, които и към момента не са простили на бившата си началничка.

Всъщност Ванева предизвика гнева им, като ги накара всички да се съобразяват с нея и наложената дисциплина. Ябълка на раздора стана заплащането на педагозите. Според тях заплатите им били малки и затова била виновна ексдиректорката. Стигна се дотам – над половината от учителите и помощния персонал да й потърсят публично оставката в присъствиетона кмета и тогавашния председател на ОбС инж. Димитър Танев. Според колежките й нейният приятел се грижи много за нея и я глези непрекъснато с почивки в Гърция.

Иначе колективът на петричката гимназия е особено впечатлен от сегашната директорка Анка Янчева. Те не могат да се нахвалят от нея, защото веднага им вдигнала заплатите.

Снимка Елена Ванева

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене