Националния печат

печат

“Труд”

Ракети заради Русия иска Шаламанов

Военното министерство смята да купува и ракети с по-голям обсег на действие. Това е записано в проекта „Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана“. Днес този документ ще бъде обсъден от Съвета по сигурността в Министерския съвет. Той е изготвен от служебният министър Велизар Шаламанов.

БСП-София не иска коалиционните партньори

Спорове покрай местата за коалиционните партньори отложиха приемането на листите на „БСП – лява България“ в трите софийски избирателни региона – 23, 24 и 25 МИР. Списъците с кандидати за депутати на левицата трябваше да бъдат окончателно утвърдени на закрит пленум, но решението ще бъде взето в събота.

“Стандарт”

Остана само с 2 самолета

Само два самолета останаха на Цветан Василев. Съдът забрани на банкера да се разпорежда с имуществото си заради разследването за източване на КТБ. Така под запор попаднаха луксозни къщи и офиси в Созопол, Царево, Варна, Пловдив, Банско и София. Наложена е възбрана и на родната къща на Василев в Габрово, както и на имот на съпругата му в Средец.

Бойко залага на генерали и лекари

Висши военни и доктори са в челните места на листите на ГЕРБ за предстоящия вот. Най-много водачи са лекари – цели петима. Както „Стандарт“ писа първи, сред тях е и генерал-майор проф. Стоян Тонев, който бе началник на Военномедицинската академия, а в момента е зам.-кмет на София с ресор здравеопазване и социални дейности.

“Капитал Daily

Работата по „Хемус“ може да спре до края на годината заради липса на средства

Работата по участъка от магистрала „Хемус“ към село Белокопитово може да спре до края на годината, ако Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) не намери средства за разплащане на строителството. Това съобщи председателят на АПИ инж. Лазар Лазаров.

Брутният външен дълг е близо до рекордните си стойности

Брутният външен дълг на България се е увеличил с 55 млн. евро през юни до 37.915 млрд. евро (около 93.6% от БВП), показва статистиката на БНБ. С месечното нарастване дълговете на държавата, банките и компаниите към чуждестранни кредитори се доближават до рекордната стойност, регистрирана през април тази година – 37.94 млрд. евро. През май беше отчетено единственото понижение за тази година – с 0.22% спрямо предходния месец.

“24 часа”

Янукович бил в България

Бившият украински президент Виктор Янукович и приближените му са в България. Това обяви Олег Митвол, лидер на руската извънпарламентарна формация “Алианс на зелените – Народна партия”, цитиран от радио “Руска служба за новини”.

“Монитор”

Иде нов мор по животните

Всеки момент в страната може да бъде регистрирана инфекция от вируса „Шмаленберг”, който вече е достигнал границите ни със Сърбия и е засечен  в Гърция и Турция. Това става ясно от доклад на Центъра за оценка на риска към агенцията за безопасност на храните, с който „Монитор” разполага.

Линейка те кара в болницата, връщаш се с такси

Линейки ще ни карат до болниците, но санитарите няма да ни изчакват и ако не ни приемат за лечение, ще се връщаме с такси или с градския транспорт. Това става ясно от заповед на шефа на Центъра за спешна помощ за София – град д-р Георги Гелев, който отмени разпореждането на временно изпълняващия длъжността д-р Александър Златанов линейките да изчакват и да извозват хората до домовете им, ако им откажат хоспитализация.

Сега

Бедстваща Мизия заплаши с бойкот на предстоящите избори

Три седмици след наводнението в Мизия жителите на малкото градче излязоха на протест заради бездействието на институциите при отстраняването на последиците. Хората решиха да ударят по чувствителната за политиците тема – изборите, като заплашиха да бойкотират предстоящия парламентарен вот. Освен протеста пред общината сутринта, за вчера късния следобед бе насрочено и общоградско събрание, на което да се обсъдят проблемите на града и да се представят първоначалните оценки на щетите.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене