Футболните таланти от Банско с шампионска купа, сребро и бронз на международния турнир „Морски звезди“

футболни таланти Банско

Футболните таланти от „Банско 1951“ се върнаха с шампионска купа, сребро и бронз от международния турнир „Морски звезди“ в курорта Албена. Формацията на 11-годишните триумфира в своята възрастова група след успех на финала с 4:0 срещу „Диназ“ /Укр/. Преди това в групите банскалии се разправиха със 7:0 срещу руския МВА и с 3:2 срещу втората формация на украинците.
В конкуренцията едва на 4 отбора сборният състав от набори ’96 и ’97 завърши втори, отстъпвайки в мача за първото място с 0:3 на „Невский Фронт“ /Рус/. На старта курортистите разбиха с 6:2 „Сокол“ /Бенковски/. 
В надпреварата на най-малките от набори 2004/05 селекцията на „Банско 1951“ надви в малкия финал абонатите от „Диназ“ с 2:1. В потока момчетата, водени от Георги Коцев-Гаджо и Красимир Дурчов, записаха поражение с 3:4 от „Барса“ /Укр/ и победа с 3:0 над „Черноморец“ /Бч/.
При 13-годишните на терена се пусна селекция на „Марек“, която се наложи с 2:0 в двубоя за 7-та позиция срещу МВА, след като падна в предварителния поток с по 0:5 от „Калиакра“ и „Диназ“ и с 1:5 от „Нева“.

СТОЙЧО СТОИЦОВ/struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене