Фестивалът на старата градска песен и шлагерите „Пей сърце” 2014 ще се проведе на 30 и 31 август

"Пей сърце"- Кюстендил
Ще гостува и групата“Разпети паланчани“ от съседна Македония
Осмото издание на Националния конкурс „Пей сърце“- Кюстендил по регламент за първи път предвижда състезание и между изпълнители на шлагерни песни, а не само на стари градски песни. Фестивалът ще се проведе на 30 и 31 август в читалище „Братство“ в Кюстендил, под патронажа на кмета Петър Паунов.
„Новото е, че разширяваме обхвата му, с добавянето на  хубавите естрадни песни от 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век, които се изпълняват и от млади певци. Защо не – нека Кюстендил да стане център на един подобен конкурс, след като „Златният Орфей“ вече не съществува. Досега са заявени песни на Лили Иванова, Маргарита Хранова, Орлин Горанов и Кристина Димитрова“, съобщи председателят на читалище „Братство 1869“ Иван Андонов.
Всеки изпълнител сам избира две песни, с които ще се представи на  фестивала „Пей сърце“. В журито влизат проф. Панайот Панайотов, Стефан Илиев – представигтел на Министерството на културата, певицата и телевизионна водеща Бонка Ми
лчева, преподавателят по пиано Красимира Матуска, диригентите Димитър Цветков и Димитър Неделчев.
Очакват се изпълнители от цялата страна и групата за стари градски песни от Крива Паланка „Разпети паланчани“.
„Очаквам да бъде много интересно на фестивала, който е включен в календара на Министерството на културата“, заключи Андонов.
Повече от 600 изпълнители са подали заявки за участие в тазгодишното издание на фестивала.
www.nablyudatel.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене