Четири общински организации на БСП се събраха на традиционния митинг-събор на местността „Жабокрек“

IMG_0999

По случай 70 години от акцията на Обединения Рило-Пирински партизански отряд Общинските съвети на БСП от Благоевград, Дупница, Кюстендил и Рила проведоха своя традиционен митинг-събор на местността „Жабокрек“. Събитието събра стотици почитатели на столетницата. Участие взеха депутатите от 42-то Народно събрание: Емил Костадинов и Иван Ибришимов, външният министър от кабинета на Пламен Орешарски – Кристиян Вигенин, заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова, представители на Българския земеделски съюз, на Българския антифашиски съюз и партизани, участвали в акцията, Областните председатели от Благоевград и Кюстендил, както и Общинските председатели на БСП от четирите общини.
Председателят на ОбС БСП Благоевград д-р Владимир Пандев призова съпартийците си за единение в тези изключително важни парламентарни избори.
Мая Манолова се обърна към присъстващите със следното: „Политици без морал и без принципи се опитаха да атакуват правителството на Пламен Орешарски. Невидимите режисьори на уж спонтанните протести, вече са абсолютно видими. Президентът Плевнелиев, който уж трябваше ба бъде президент на всички български граждани възнагради щедро предателството на Георги Близнашки, който освен че се отрече от своите, оглави протестите пред университета и го направи министър-председател. Уж неутралното служебно правителство предприе безобразна политическа чистка и реставрация на кадрите на ГЕРБ на всички нива – Министерство, агенции, регионални структури. Кадрите на ГЕРБ вече се намърдаха безцеремонно във властта, без да са спечелили избори, през задния вход. Сценарият е ясен и Бойко Борисов ни го обясни от телевизора. Ако на 5 октомври не получи пълно доверие предстои глад, мизерия, студ, режим на тока, и разбира се, продължаващо управление на служебното правителство. Само че, тази сметка е без кръчмар.“
Мая Манолова предупреди служебния премиер Георги Близнашки, че ако продължава с уволненията на специалисти и ценни кадри БСП ще излезе на протест, защото служебното правителство трябва да бъде политически неутрално, не може да уволнява ценни кадри и да назначава представители на една политическа сила, която ще се явява на избори, защото това означава, че служебното правителство вече е взело страна.
Кристиян Вигенин беше въодушевен от присъствието на различните поколения там. Той каза, че: „Това е голяма сила за паметта на поколенията. БСП продължава своята битка за социална справедливост, политиката да бъде насочена към отделния човек. Опитахме се да възстановим това, което правителството на ГЕРБ успя да унищожи, правихме го с конфронтация и от президента. Подвигът, който честваме днес, е част от една голяма битка, европейска и световна битка, която помогна на България преди 70 години да се спасим, на практика, да измием срама, в който не бяха вкарали царските правителства. Сега, нашето общество сега е също толкова разделено, както преди 70 години. Искаме като партия да тръгнем към единение, но не безпринципно единение и коалиции, искаме единение върху много ясни принципи, върху държава, която ще има силна социална политика, върху държава, която ще гарантира работни места, държава, която ще гарантира достойно заплащане за работниците и достойни старини за възрастните хора. Държава, която ще гарантира бъдеще за младите хора тук, в България. Тези избори са битка по пътя.“
В тържествената част се включи руски музикален и танцов състав, който долетя специално от Русия, за да уважи честванията.
По-късно, съборът продължи своята празнична част на Кирилова поляна, както традиционно се прави всяка година. Там участниците се забавляваха с традиционни български песни и хора.

ОбС на БСП – Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене