Свържете се с нас

ТОП

10.8 млн. лева ще бъдат инвестирани в благоустрояване на населените места в община Ковачевци

Публикувано

на

пари

10.8 млн. лева ще бъдат инвестирани в благоустрояване на населените места в община Ковачевци, съобщи кметът Васил Станимиров. Парите са осигурени по линията на проекти. 120 000 лева ще бъдат вложени в обновяването на площада в ковачевското село Калище. Ще бъде подменена настилката, а пред кметството ще бъдат оформени градинки и цветни алеи. Ще бъдат направени и нови огражденията на четирите паметника в центъра на селото, които не са в добро състояние. Освен това ще бъдат подменени и плочките, част от които са изпочупени, каза Станимиров. С пари по проекти ще бъде направени подобрения и ремонти и в селата Косача, Светля, Сирищник и в Ковачевци, както и благоустрояване на територията на село Лобош и парка в Ковачевци. Със собствени средства пък, общинската управа ще реализира ремонтни дейности и в село Егълница. През септември ще бъде подписан договора с фирмата-изпълнител, която ще прави екопътеката „Поглед към девет планини“, предстои и процедура за избор на фирми за представяне и популяризация на фолклорното и историческото богатство на Ковачевска община.

bnr.bg

коментара

Новини

Урок „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Музеите като образователна среда“ за седмокласниците от ПМГ”Яне Сандански“

Публикувано

на

Днес, седмокласниците от ПМГ „Яне Сандански“, с преподавател Красимира Беева, се включиха в поредния урок по националната програма на Министерството на образованието и науката „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Музеите като образователна среда“.

Учениците разгледаха темата „Българската култура след Освобождението“, а желанието, с което се включиха в дебатите по урока, доказа  истинският им интерес  към българската култура.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Кметът д-р Атанас Камбитов направи оглед на ДГ №8 „Вечерница“ и дворното място преди старта на СМР дейностите

Публикувано

на

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов направи оглед на детска градина „Вечерница“ и дворното място преди старта на СМР дейностите по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“.   В изпълнение на проекта ще бъде изградена  нова сграда за целодневна грижа за децата.  В основната сграда на детската градина ще бъдат доставени и монтирани нови уреди в кухненското и пералното помещение, ще бъдат подменени мебелите в занималните и спалните. Ще бъдат ремонтирани и обновени детските площадки и ще бъде изградена една нова такава в двора на ДГ „Вечерница“. В рамките на проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“, който се финансира по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, Инвестиционен приоритет „Образователна инфраструктура”, Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 се предвижда още и ремонт на  училищните сгради на III ОУ „Димитър Талев“, V СУ „Георги Измирлиев“ и НХГ „Св.св. Кирил и Методий“, където ще бъде изграден и физкултурен салон.

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ