Вяра: Кметът с рекордните 4,66 промила Явор Митов стана дъновист, качи цяло Баланово на Езерата

Явор Митов

Хванатият да хвърчи по улиците с рекордните 4,66 промила кмет на дупнишкото село Баланово Явор Митов стана дъновист. Той качи цяло Баланово на поклонение на Езерата навръх дъновистката Нова година.

Управникът се запозна с колоритния професор Петър Велинов, шеф на Центъра по космически изследвания към БАН, и тутакси го покани на гости в Баланово.

двойник на Петър Дънов

Явор Митов и група балановци се включиха в паневритмията на Бялото братство и след това правят планове да направят преход към Рилския манастир. Последователи на Бялото братство имаше на Езерата от Перник, Благоевград, Варна, Бургас, Горна Оряховица, Разград, Банско и др.

Една от най-големите групи бе от Перник. Братята и сестрите от миньорския град се помолиха за благоденствие и просперитет. Групата от Благоевград бе водена от Велизар и Елка Янева. Те се похвалиха, че всички от групата сеят и отглеждат житото на траките лимец и черпеха с хляб от лимец.

последователи на Дънов от Перник

Голяма руска група от Москва, Брянск и Ленинград, последователи на учителя Петър Дънов също се включиха в паневритмията. Те се помолиха на божествения олтар на Харамията, на който се виждат образите на Божията Майка с Младенеца и рилският светец, да спре войната в Украйна. Настя и Ира споделиха: „Идваме за първи път на Рилските езера и много ни хареса. Четохме в руски медии, че с благословията на нашия президент Владимир Путин е започнало строителството на голям рехабилитационен център в Сапарева баня. Рилските езера и Тибет са най-силните енергийни центрове на земята. Ние в Русия знаем за ПетърДънов, за Езерата и за Сапарева баня повече, отколкото вие за нас”.

За разлика от миналата година, по-малко хора се качиха на Езерата да гледат паневритмията на Бялото братство. На 19 август с лифта до хижа „Рилски езера” се возиха около 2000 човека, сподели Славейко Стайков от „Рила спорт”.

Събитието не пропусна двойникът на Петър Дънов.

Снимките

1  Кметът на село Баланово Явор Митов покани шефа на Центъра за космически изследвания Петър Велинов и съпругата му да гостуват в селото.

2 Двойникът на Петър Дънов

3  От Перник също пристигнаха последователи  на Дънов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене