Без категория

Вяра: На извънредна сесия в Петрич утвърдиха д-р Тодорка Икономова за временен управител на МБАЛ „Рокфелер», дадоха й 4 минимални зааплати

190-02-01-1-Зам.кмета-Христо-Георгиев-направи-предложението-за-избор-на-временен-управител-на-болницата-copy

Вр.и д. шефката ще управлява болничното заведение до провеждане на конкурс за титуляр

С пълно болшинство Общинският съвет в Петрич утвърди за временен управител на МБАЛ „Рокферел” досегашния зам.-управител д-р Тодорка Икономова. Това стана с гласовете на всички присъстващи съветници, извикани по спешност на вчерашното извънредно заседание. В началото му 26-имата почетоха паметта на починалия досегашен управител на болницата д-р Борис Киров. Той ръководи успешно болничното заведение до смъртта си, причинена от масиран инфаркт.

190-02-01-2-Извънредното-заседание-бе-свикано-от-председателя-на-ОбС-инж.Георги-Зарков-copy

Председателят на ПК по здравеопазване д-р Христо Френгово каза, че д-р Киров оставя светла страница с управлението си в болницата и пожела на новия вр.и.д. д-р Тодорка Икономова да продължи започнатото. Зам.-кметът Христо Георгиев уточни, че с д-р Икономова ще бъде подписан договор за управление на болницата до провеждане на конкурс за титуляр, но не по-късно до 90 дни, както е по регламент. Срокът тече от датата на подписване на договора. Пояснението бе поставено на вниманието на общинските съветници и гласувано поименно от всички.

Общинските-съветници-избраха-с-болшенство-д.р-Тодорка-Икономова-за-временен-управител.-copy

Името на починалия досегашен управител д-р Борис Киров ще бъде заличено от Търговския регистър и на негово място ще бъде вписано името на временния управител д-р Икономова. Отделно общинските съветници приеха и трудовото възнаграждение на временния управител. Д-р Икономова ще получава четири минимални заплати. След като бе избрана на поста, д-р Икономова е задължена да уведоми веднага здравната каса, за да бъде вписана  промяната в Териториалния регистър. Това й дава право да подписва всички документи с касата.

Вчера на извънредното заседание д-р Икономова не бе в залата. Общинарите обаче й пожелаха успех до насрочване на дата за конкурс за нов управител на МБАЛ „Рокфелер”.

Снимките:

1-Зам.-кметът на Петрич Христо Георгиев направи предложението за избор на временен управител на болницата.

2-Извънредното заседание бе свикано от председателя на ОбС инж. Георги Зарков.

3-Общинските съветници избраха с болшинство д-р Икономова за временен управител.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене