Скандално разкритие на ПИК! Трима бивши министри на БСП повеждат листи на „антикомунистическия“ Реформаторски блок! Костов реанимира политически покойници

Шулева, Костов, Кънев, Кунева

Поне трима министри свързани с БСП ще поведат кандидат-депутатски листи на Реформаторския блок, научи ПИК.

Това са Меглена Кунева, Даниел Вълчев и Лидия Шулева. Бившата еврокомисарка е гласена за водач на столичния 23-ти МИР, бившият вицепремиер е калесан за Бургас, а „царицата“ Шулева за София-област.

Особено скандална се очаква появата на Шулева в листите на Реформаторите. До преди година тя беше на подсъдимата скамейка по обвинение, че в нарушение на служебните си задължения е назначила през лятото на 2004 г. за шеф на дирекция „Информационно обслужване“ в икономическото ведомство Павел Павлов без да разпореди той да бъде проверен за достъп до класифицирана информация.

След въпросното назначение името на Павлов нашумя покрай показна акция на ГДБОП в сградата на министерството на столичната ул. „Славянска“, когато той бе арестуван по подозрение, че е взел подкуп.

По-късно Шулева бе оправдана, но съмненията останаха.

Очаква се към Реформаторският блок да бъде скачена и партия Българска нова демокрация на Николай Свинаров, която отдавна е в замразено състояние. Политическият труп на въпросната организация се ексхумира, за да реанимира Реформаторите, но по скоро ще предизвика обратен ефект.

Много е вероятно в листата на Реформаторите в Монтана да намери място и доц. Борислав Великов, който е бивш председател на Народното събрание.

Куклата на конци на Костов – Радан Кънев е предложен за водач на списъка във Варна.

Друг знаков играч – Петър Москов е номиниран за софийския 24-ти МИР, от който близо 20 години се кандидатираше неговият Бог Иван Костов.

Драгалевският бос няма да участва в листите, но се е погрижил да дръпне конците на Кънев, което ясно личи от подредбата на листите.

Шефът на СДС Радослав Лукарски се натискал за водач на една от софийските листи, но вероятността да го огрее клони към нулата.

В същото време един от най-опитните политици в дясното пространство Найден Зеленогорски ще поведе Реформаторите в Плевен, където беше и кмет. /pik.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене