Вяра: Шефката на Промишлената палата Бойка Павлова е новият губернатор на Перник, Ненко Темелков: Близнашки е еничар, поголовно уволнява наши хора

Бойка Павлова

Арх. Михайлов: Яд ме е само, че изпуснахме голям инвеститор от чужбина

Председателката на Пернишката търговско-промишлена палата Бойка Павлова оглави Областната администрация в Перник. Смяната предизвика бурни реакции БСП-Перник, а лидерът Ненко Темелков избухна гневно срещу служебния премиер Георги Близнашки, наричайки го политически еничар.

Михаил Михайлов

Назначението стана факт на вчерашното заседание на служебния кабинет, съобщиха от правителствения пресцентър.

Валери Жаблянов

Перник попадна във втората серия градове, където се извършват рокади в областните управи. Освобождаването си от поста досегашният областен управител Михаил Михайлов определя като промяна на статуквото. По-логично би било да се случи след изборите, коментира той. Бойка Павлова е председателка на Пернишката търговско-промишлена палата около 20 години. През различните мандати на областните управители в Перник неотменно тя е била представител на работодателските организации в много от областните комисии, които по закон създават областните управители. Има опит в работа по европейски проекти, защото палатата е била бенефициент по различни европейски финансови инструменти.

Ненко Темелков

Червените в Перник реагираха изключително остро на смяната. В БСП искрено се разгневиха от действията на бившия си съпартиец – служебния премиер Георги Близнашки.

Уволнението на областните управители от служебния кабинет ясно показва кой и как се опитва да вземе властта в България. Служебният кабинет използва всички средства, за да гарантира служебна победа на ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори, това каза водачът на листата на “Коалиция – лява България” в Перник Валери Жаблянов. “Предишният служебен премиер Марин Райков не си позволи да прави смени на областни управители, а еничарят Близнашки поголовно уволни предимно областни управители на БСП. Близнашки ми беше приятел, но сега, подчертавам, вече е бивш приятел”, каза лидерът на социалистите в Перник Нено Темелков.

Близнашки

“Смяната е нормална, дали сега, или след един-два месеца….”, коментира примирено арх. Михаил Михайлов. Досегашният губернатор обаче не скри учудването си, че уволнението му дошло веднага след като получил разрешение от Външно министерство за служебна командировка, свързана с преговори за инвестиции от чужбина, за които правителството е знаело.

От БСП-Перник са категорични, че служебният кабинет надхвърля правомощията си с кадровите рокади. “Защо сега няма протести, нима връщането на Ваньо Танов в митниците е по-различно от случая с Делян Пеевски? Представяте ли си какво би станало, ако БСП не беше попречила на поисканото от ГЕРБ увеличение на бюджетния дефицит с 3 млрд.лв. и какъв ресурс биха имали?, риторично попита Валери Жаблянов.

От БСП обявиха още, че тяхната задача е спечелването на 2 депутатски места от общо 4-те за Пернишки избирателен район. Водачът Валери Жаблянов е член на Областния съвет на БСП от 4-5 години и добре познава проблемите в региона. Той е трето поколение социалист и има радомирски корени.

Снимките

1 Бойка Павлова

2 Михаил Михайлов

3 Валери Жаблянов

4 Ненко Темелков

5 Георги Близнашки

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене