Областният лидер на „България без цензура” Рашко Динков няма да води депутатската листа в Пиринско

бареков

Областният лидер на „България без цензура” в Пиринско Рашко Динков няма да бъде водач на депутатската листа в Пиринско. Горещата мълва за отказа му се тиражира усилено от уста на уста сред симпатизантите и привържениците на ББЦ в областния център. Според запознати Динков ще обяви утре решението си пред Николай Бареков, който идва на посещение в Сандански, Банско и Разлог, за да стегне структурите за изборите, пише в днешния си брой вестник „Вяра“.
Потърсен за коментар по темата, областният лидер на ББЦ в Пиринско Рашко Динков каза „На този етап няма нищо сигурно, крайно и категорично. Да бъдеш водач на депутатска листа, е много сериозен и отговорен ангажимент. Това не означава да водиш по книга, а че трябва да имаш свободно време, което да посветиш изцяло на поетото обещание. Към този момент единственото сигурно е, че каквото и да реша, водач или не, аз оставам в ББЦ и продължавам да работя за нея. Никога не съм имал амбициите да стана депутат”, категоричен бе Рашко Динков.
Близки до него коментират, че причината да се откаже от лидерското място в листата е, че Николай Бареков е поискал от него да осигури 300 000 лв., за да финансира цялата предизборна кампания в региона. „Аз от дълги години развивам бизнес, имам много финансови задължения и няма как да спонсорирам предизборна кампания”, споделил Рашко Динков пред свой близък приятел.
Според източници на „Вяра” Николай Бареков бил гневен от писанията преди седмица в някои местни медии, че общинският лидер на ББЦ в Разлог Никола Жегов работи в полза на ГЕРБ и РЗС. Пред наш репортер тогава самият Жегов отхвърли тези твърдения и ги определи като абсурдни. Вчера той отново бе категоричен, че с нетърпение очаква посещението на Н. Бареков в Разлог, тъй като трябва да се обсъди стягането на редиците на партията и да се начертае планът, по който основният им политически конкурент ГЕРБ да бъде победен, както на отминалите евроизбори. „Това, че г-н Бареков идва заради мен, не е вярно, няма нищо такова. Отношенията ни са повече от добри, ще покажем сплотеност и ще победим”, каза Никола Жегов.
Според коментарите Рашко Динков ще отстъпи мястото на водач в листата на ББЦ в Пиринско на Петър Петров, областен председател на ПП ЛИДЕР. Както е известно, формацията на бизнесмена Христо Ковачки се коалира с ББЦ за предсрочните парламентарни избори. В Югозапада Петър Петров се ползва с името на дясна ръка на Ковачки.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене