С „Песни от извора” в с. Петрово, общ. Сандански ще се надпяват самодейци от цялата страна и Балканите

Print

В с. Петрово, община Сандански и тази година ще се състои традиционния фолклорен фестивал „Гласа на Южен Пирин” на 23 и 24 август. Фестивалът ще се финансира по спечелен от общината проект „Гласа на Южен Пирин, с. Петрово” на стойност близо 50 хил. лева.
За нуждите на фестивала, който се превърна в международен и традиционен ще бъдат закупени столове, маси с пейки и кошове за отпадъци за осигуряване на една по-добра визия и комфорт на гостите и жителите на селото. Освен надпяването на групи и състави от Македония, Гърция и България в кметството на с. Петрово ще бъде обособен етнографски кът, показващ стая за хранене, съдове за носене на вода и готвене, дървена бебешка люлка и пр. В специално изработена стъклена витрина ще се изложат две автентични носии, даващи информация за начина на обличане на жителите от с. Петрово. Същата етнографска изложба ще бъде обогатена с две родословни дървета на два от основните родове, създатели на с. Петрово, което ще даде информация за създаването на селото и първите му жители.
Всички около 400 участника ще бъдат възнаградени с грамоти за участие и статуетки. Община Сандански и кметство Петрово канят всички обичащи фолклорната музика и танци да се присъединят на 23 и 24 август в с. Петрово към всенародното веселие.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене