Центровете за настаняване в Благоевград, Гоце Делчев и Петрич получават европари

център

Общините Благоевград, Гоце Делчев и Петрич ще получатфинансиране от ОП „Развитие на човешките ресурси“ (2007-2013) за предоставяне на социалната услуга за деца и младежи, настанени в новоизградените центрове за настаняване от семеен тип, съобщиха от Областния информационен център.

Договарящият орган на ОПРЧР обяви допълнителни индикативни дати за прием на проектни предложения през 2014 г. по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Да не изоставяме нито едно дете“ –  Компонент 2: Разкриване на социални услуги в общността – 21.02.2014 г. и 16.05.2014 г.

Процедурата цели да реализира устойчив модел за деинституционализация на деца с увреждания, настанени в специализирани институции за деца.

В рамките на изпълнението на втория компонент на процедуратапоетапно ще се разкриват социалните услуги, за които е изградена подходящата инфраструктура със средства от Оперативна програма „Регионално развитие” и Програмата за развитие на селските рейони.

Дейностите ще се изпълняват на територията на общините и районите на общини, в които се изгражда съответна социална инфраструктура по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 и Програмата за развитие на селските райони 2007-2013.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене