Заради броженията: Вигенин няма да е водач, Нинова остава възможен вариант

корнелия нинова

Националният съвет на БСП не утвърди Кристиан Вигенин за водач на пиринската листа.

Бившият външен министър бе предложен от Изпълнителното бюро, но заради масовите недоволства на социалистите от областта, засега Благоевградски избирателен район остава без определен водач.

Гневни изказвания на Националния съвет са направили областният лидер Юлиян Гошев, общинският председател в Благоевград д-р Владимир Пандев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, както и бившият градоначалник на областния център Костадин Паскалев.

„БСП – Благоевград бе единствената, която поиска оставка на Вигенин заради казуса с Украйна, недопустимо е именно той да бъде определян за водач. Ако искате листата да оглави външен човек, нека това да е Корнелия Нинова“, е заявил Паскалев по времена дискусиите.

В полза на бившата депутатка се е изказал и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

Юлиян Гошев пък е настоял първото място да е за Емил Костадинов.

Въпреки че Корнелия Нинова вече е определена за водач в Софияобласт, тя остава възможен вариант и за благоевградската листа.

Малко вероятно е начело да застане Емил Костадинов, когото преди дни червеният лидер Михаил Миков отстрани от Изпълнителното бюро.

Янаки Стоилов, който пък бе другият спряган водач, бе определен за № 1 в Пазарджик.

Обсъжданията за водача на БСП в Пиринско ще продължат идния понеделник, когато се очаква да се вземе окончателно решение.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене