След публикация на „Вяра” за потърпевшата Димитрина Захова от Сандански: Васил от Монтана разкри схемата на „Профи кредит”: Искаш заем от 500 лв., оказва се, че са ти писали 50 лв. отгоре, за 48 месеца трябва да върнеш 2233,10 лв.

Димитрина Захова

Може би някой умен мозък е измислил този механизъм за измама на отчаяни хора, един ден вече ставаш бял РОБ на правителството, което е допуснало да съществуват лошите кредити…

Десетки потърпевши от услугите  на „Профи кредит” oт офиса в Петрич се обадиха в редакцията на в. „Вяра” с оплаквания след публикацията: Работничка от „Монопола” Димитрина Захова от Сандански: Служител от „Профи кредит” ме заплаши с думите: Ще те вкарам в гроба, ако не погасиш кредита в троен размер”. Хората разказват и в интернет форумите каква е схемата на действие на „Профи кредит” и как са си изпатили. Ето какво разказа Васко от Монтана.

Васко от Монтана се свърза с редакцията на в. „Вяра” и разказа стъпка по стъпка каква е схемата за измама върху изпаднали в отчаяние заради безпаричие граждани.

  1. Посещаваш клон на банка PROFI CREDIT („Профи кредит”).
  2. Разговаряш със служител на банката – (на 19.08.2011 г. в клон на банката договарят кредит на стойност до 500 лв. Изготвя се документ, на който точка „VI” не се попълва. На всичките четири страници от документа се подписва кредитоискателят. На документа има три страници с дребен шрифт, който описва задълженията на кредитоискателя. Възможност от прочитане предполагам, че има, но поради прекалено обемистия текст и поради това, че в момента се оформя само проучване, повечето лица не го четат. Но и дори да бъде прочетен текстът, основните моменти от опасенията са някъде след средата на документа).
  3. На 22.08.2011 г. посещаваш друга посредническа банка, от която теглиш одобрената сума (подписваш набързо наPROFI CREDIT документа с одобрената сума, която с изненада разбираш, че е повече от исканата – 550 лв. В същата банка дописват при свършен факт точка “VI” от първия документ, който е оформен още при проучването. Така разбираш много по-късно, че за 48 месеца трябва да върнеш 2233,10 лв.)

Споделям всичко това, след като ми бе разказано от един потърпевш как процедират служителите на PROFI CREDIT.

Изненадан бях за голямата сума на връщане, при което попитах защо моят познат тегли парите. Разговорът при проучването е бил свободен, както си разговарят хората на мегдана. Никъде не е споменавано, че ще се връщат големи пари, за да се прецени дали да се теглят и дали ще има възможност да се погасят.

184-09-01-2

Лично съм наблюдавал как повечето хора изпитват едно голямо притеснение, когато влязат в сграда със служители, излъчващи респект. Предполагам, че това е причината повечето потърпевши от измамите на PROFI CREDIT да допускат грешки от притеснение за малки суми, които в бъдеще ще им създават проблем за цял живот!

Сканирах документите, с което искам да Ви покажа, че в точка VI е дописано с друга химикалка и е поставена друга дата върху печата. При която постъпка според мен този документ е невалиден, защото е подправен. Дописани са: сумата на заема, която се различава от исканата при разговора със служителката на PROFI CREDIT, размерът на вноската и общото задължение не е било пояснено още в началото на разговора.

Човекът е бил подведен, с което е извършена измама с оформянето на документ, който в бъдеще ще бъде подправен. Всичко това, което написах в края, се стопява, след като се появява и последният занитващ документ при вземане на парите в размер на 550 лв.

Дали имаш време да реагираш, след като виждаш, че ще връщаш 2233,10 лв. от последната хартийка, като исканата сума вече е в ръцете ти.

Може би някой умен мозък е измислил този механизъм за измама на хора, лекомислени и отчаяни от обстановката в страната ни.

Един ден ти вече ставаш бял РОБ на правителството, което е допуснало да съществуват лошите кредити./ВЯРА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене