Вяра: Петима бизнесмени напъват за комплекс „Кончето” в центъра на Благоевград, инж. Петър Демерджиев: Преговаряме, очаквам кандидатите да се увеличат

184-01-07-Петър-Деемрджиев

Наказателният паркинг е публична общинска собственост, не е част от сделката и няма да се мести

Петима крупни бизнесмени от Пиринско изявиха желание да закупят сградата на старата автогара в Благоевград. Апетитният имот, който се намира в центъра на града, бе обявен завчера за продажба. Собственикът на централната сграда, шефът на Пътнически превози Петър Демерджиев, потвърди новината лично за „Вяра”.

Мая Нешкова и Кирил Икономов

Той обясни, че в момента тече процедура по събиране на офертите за продажбата и че решението за нея е взето на общо събрание. Има дори и изготвена оценка за цената на сградата, но отказа да я съобщи. „В крайна сметка, това за колко ще се продаде старата сграда много ще зависи от преговорите, които ще водим с кандидатите за нея”, конкретизира Петър Демерджиев. Очакванията му са кандидатите за сградата да се увеличат в близките дни. „Има много обаждания засега, интересът е голям”, коментира той. Шефът Демерджиев разясни също така, че сградата на старата автогара е със застроена квадратура от 860 кв.м, а разгънатата й площ е от 1470 кв.м.

старата автогара - Благоевград

Любопитното в случая е, че точно пред сградата се намира наказателният паркинг на ОП „Паркинги и гаражи” на общината в Благоевград. След като стана ясно, че сградата е обявена за продажба, благоевградските шофьори се запитаха къде ще си търсят колите, които се вдигат от паяците на дружеството и се карат на съханение на паркинга пред комплекс „Кончето”. От пресцентъра на общинската администрация в Благоевград обясниха, че преди години държавата е продалала на Пътнически превози само сградата, а паркингът е публична общинска собственост. Това означава, че той не е включен в продажбата на имота, което несъмненно води до понижаване на цената му, тъй като се продава само сградата.

наказателният паркинг

В зората на демокрацията култовият комплекс „Кончето” години наред бе стопанисван от известното музикално благоевградско семейство Мая Нешкова и Кирил Икономов. В сградата дори имаше нощно заведение, което се управляваше от певицата, а преди това фурна. Благоевградчани помнят, че хлябът, който се продаваше там, беше много вкусен и на ниски цени. Имаше и преференции за възрастните хора в определени дни. За съжаление в последните години комплексът тотално запустя, а звездната фамилия заживя в София.

Снимките

1 Петър Демерджиев

2 Мая Нешкова и Кирил Икономов

3  Запустялата сграда на старата автогара

4 Наказателният паркинг няма да се мести

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене