Свържете се с нас

Таблоид

Дениз Тюркмен: Косьо Самоковеца плащаше на Иван Костов

Публикувано

на

Косьо Самоковеца

Парите бяха на фамилията, твъдят зетят на Фатик и съдружникът му

Скандално известните бизнесмени Дениз Тюркмен и Милослав Кръстев проговориха, след като в края на юли бяха арестувани по подозрение в изнудване. Прокуратурата ги обвинени, че са накарали със заплахи 40-годишен мъж да прехвърли имот за около 2 млн. евро в столичния квартал „Люлин“, но съдът ги оправда поради липса на доказателства. Нещо повече – в съда беше доказано, че въпросният имот никога не е принадлежал на новите собственици и продавачи.

Дениз Тюркмен е зет на убития през 2003 г. Фатик, а истинското му име е Дмитрий Юриевич Цхондия. Според него атаката срещу тях може да идва от три места. „Първо от непочтеността на адвокатите и хората, които са премахнали Валю, за да вземат имотите (Християн Валю изчезна през 2005 г., а три години по-късно беше обявен за мъртъв, въпреки че трупът му така и не беше намерен – б.а.). Второ – от хора, близки до Косьо Самоковеца, когото приживе наричаха Картофа. Третото място е от хората, които убиха Фатик“, казва Дениз Тюркмен в интервю за „Уикенд“. 

По думите му през 1998 г. Самоковеца бил момче без 5 лева в джоба. „Дойде да моли за работа. Дадох му работа на границата в Свиленград. Тогава там имахме казино и охранителна фирма. Той започна да печели доста добре. Предупредих го – недей да демонстрираш веднага парите си, но той тръгна самоуверено да се показва. Свързал се тогава с хората на Иван Костов и направил предложение – парите, които трябва да се плащат на Тюркмен, да отиват при Костов“, разкрива зетят на Фатик.

Ставало дума за 1000 долара умножено по 50. „Това беше печалбата за седмица, която сигурно е отивала при Костов. Нямаше никаква пропаганда. Не винаги отчитахме данъците до стотинка, но тогава масово не се плащаше“, казва още Тюркмен. 

„Търговците пазаруваха стоки от Турция и за да не ги закачат мутрите, слагаха на стъклото лепенка на охранителната фирма. Това им струваше по 1000 долара. На седмица през пункта минаваха по 50 камиона. Те плащаха на Косьо. Какво е правил още той – контрабанда или нещо друго, не ме интересува. По договорка той трябваше да ми дава половината от тези пари, но нищо не ми даде“, разкрива схемата на Самоковеца Дениз Тюркмен. /БЛИЦ

коментара

Таблоид

Общинска администрация –Белица организира традиционното пролетно и Великденско почистване

Публикувано

на

В рамките на кампанията жителите ще могат да се освободят от натрупаните излишни вещи, както в жилищата, мазетата и таваните си, така и да се погрижат и за районите около жилищните домове, междублоковите пространства, кварталните паркове и места за отдих.

Кампанията ще стартира на 22.04.2019г. и ще продължи до 24.04.2019г.

Провеждането й ще позволи всеки, който желае да почисти дома си и околното пространство, като събраните отпадъци ще бъдат извозени своевременно.

За всички участници ще бъдат осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците. По обемистите предмети и дървесни клони трябва да се поставят извън контейнерите, в непосредствена близост до тях.

Заявки за включване в почистването ще се приемат в стая 104 на ОА-Белица.

Всички инициативи на граждани за почистване получават и ще получат подкрепа и съдействие, както за организиране на кампаниите с консумативи и логистика, така и за извозване и депониране на събраните отпадъци.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Всички щъркелови гнезда в гоцеделчевското село Баничан вече са осиновени

Публикувано

на

На стълбовете под тях са поставени табели с осиновителите – местни жители и хора от цялата страна, представители на институции, предаде БНР.

Осиновяванията са част от инициативата „Осинови щъркелово гнездо“, реализирана от местното читалище в партньорство с Българското дружество за защита на птиците.

Село Баничан се прочу преди три години с единственото у нас щъркелово гнездо под видеонаблюдение. В него живеят Пролетка и Изгрев. Гнездото им е осиновено от Мария и Хироюко от Япония. Когато те се свързали в социалните мрежи с Румяна и Митко, вече всички гнезда били осиновени.

Инцидент от преди месец със застрелян щъркел в Хаджидимово провокира природозащитни организации да се обърнат към местните хора с апел да се погрижат за птиците. Така се ражда идеята да предложат за осиновяване гнездата на щъркелите. За броени дни и два и отзвук от далечна Япония.

Специално приложение показва схема на осиновените щъркелови гнезда в Баничан. Скоро тя ще бъде обогатена с точния адрес на щъркеловите семейства в целия гоцеделчевски район, които също могат да бъдат осиновени.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ