Благотворителни спускания с лодки през Кресненското дефиле

Рафтари

Рафтинг спускания с лодки по водите на река Струма в Кресненското дефиле с благотворителна цел организира клуб „Респект“, предаде БГНЕС.

Спусканията с лодки се проведоха днес сутринта и целят да бъдат набрани средства за лечението на 16-годишната Рени Ташева от град Кресна.

„Целта на мероприятието е да помогнем финансово на семейството на Рени, за които нужната сума за лечението й е непосилна“, обясни Йорданка Стефанова. Според нея освен желаещите да се спуснат с лодка, дарявайки 10 лв. за лечението на Рени, има и много други, които просто идват и оставят пари в кутията.

След като желаещите да се спуснат, предимно деца, облякоха спасителните жилетки и сложиха каските, им бе проведен инструктаж.

„Има три прости правила при падане във водата, първо без паника, второ дишайте правилно и трето – вижте къде е лодката и как да стигнете до нея“, обясни инструкторът Иво Кисяков. Той допълни още, че по принцип във водите на Струма не се плува, но днес може, тъй като водите й са ниски.

След това малките рафтъри, подпомагани от батковците спуснаха лодките „на вода“ и една след друга под вещото ръководство на инструкторите започнаха да гребат. По 4-километровото разстояние до Кресна, тръгвайки от поляната при моста над Струма при разклона за Ощава.

E79 News; Снимки: БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене