Без категория

Вяра: Рекет: Работничката от „Монопола” Димитрина Захова от Сандански: Служител от „Профи кредит” ме заплаши с думите: Ще те вкарам в гроба, ако не погасиш кредита в троен размер

Димитрина Захова

Безименният кредитор от Петрич по телефона: Никога не съм я заплашвал, напротив – опростихме й последната лихва в размер на 330 лв.

„Падна на колене” пред потърпевшата минути след разговор с редакцията с думите: Връщам ти цялата сума, само спри статията

Служител на дружество „Профи кредит” – клон Петрич ме заплаши с думите: „Ще ви очерня, ще ви вкарам в гроба, ако не изплатите кредита си към нас”. Това обяви Димитрина Захова от Сандански пред репортер на вестник „Вяра”.

Захова се страхува за живата си, защото служител от офиса на дружеството я тормози всеки ден. Причина за ежедневния терор над жената е взет от нея заем в размер на 800 лв., който кредиторът сега иска тя да възстанови в торен размер, т.е. да внесе 2850 лв.

Ето какво разкри Захова, която работи във фирма „Монопола” в Сандански: Взех заем от 800 лв. от „Профи кредит” с уговорката за две години и половина всеки месец да плащам по 91 лева и да върна 2700 лева. Аз ги изплатих, но те не спираха да ме тормозят по телефона със заплахите как ще разкажат на съпруга ми за заема, ще отидат на работното ми място и ще говорят да ме уволнят. Шантажът над мен се упражнява, защото помолих семейството ми да не знае за този кредит.

183-01-81-copy

Заплашиха ме, че ще ме вкарат в гроба и че ще ми разбият семейството и какво ли още не. Страхувам се за живата си. В „Профи кредит” работят бандити, разказа Захова и допълни:

Споделих на приятели и съседи, веднъж дори дадох телефона си на тях, за да има кой да ме защити. Младо момче от офиса в Петрич заяви, че ще ме осъдят и ще ми вземат 10 000 лева. Аз се страхувам от съда, много съм уплашена. Отслабнах с 10 кг, нямам сън и спокойствие.

Последните месеци след непрекъснатите заплахи се разбрахме да подпишем споразумение за шест месеца, в което аз трябва да давам по 110 лева всеки месец. Останаха ми да внеса още около 100 лева и ме заплашиха, че ако не ги внеса до този петък, ще предявят иск срещу мен за още 1000.

Взимам 320 лв. заплата, имам две деца и нямам откъде да взема пари, за да връщам суми, които не дължа. Задлъжнях на приятели,  само и само да върна този кредит. Теглих парите без знанието на мъжа ми и исках да изплатя стари заеми наведнъж.

Димитрина сподели, че в сайта на „Профи кредит” хората коментират, че там много мамят. Тя сподели още, че неин познат хванал рак заради тях.

„Искам чрез вестник „Вяра” хората да чуят, че не трябва да вземат заем от „Профи кредит”. Те ме съсипаха, за малко да разбият хубавото ми семейство.

Репортер на вестник „Вяра” набра телефонния номер, от който се сипят заплахите срещу Димитрина Захова. Той е 0878/ 71 02 33. От другата страна се обади млад мъж, който не благоволи да се представи. Ето какво разказа той: Да, това лице има заем при нас, който е в размер на 2700 лева. Дотук е изплатила 2650 лева. Ние направихме компромис с нея и й опростихме лихвите от 300 лева. Сега дължи още 150 лева. Не сме подписвали никакво споразумение, както твърди Димитрина. Никога не съм я заплашвал, напротив – искам да й помогна, за да не стигне до съд.

Десет минути след разговора с анонимния кредитен консултант Димитрина Захова се обади в редакцията и съобщи, че същият по телефона й е падал на колене с думите: Ще ти върна цялата сума, само отмени публикацията.

Снимките:

1 Димитрина Захова

2  В сай­та на „Про­фи кре­дит“ кра­са­вец с лю­бе­зен глас

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене