Вяра: 72-год. шофьор счупи шийните прешлени на шампиона по борба Емилиян Тодоров при катастрофа в Кюстендил

183-02-10-1_Emiliqn_borba

Младият мъж оцеля, блъснаха го 2 дни след като навърши 30 г. 

Катастрофа прати в болницата спортист №1 на Кюстендил за 2010 г. Емилиян Тодоров. Многократният шампион на клуб „Васил и Георги Илиеви“, който два дни преди ПТП-то навърши 30 години, пострада тежко, но животът му е вън от опасност. Инцидентът става на ул. „Петър Ников“, когато 72-годишен водач на „Фолксваген“ при потегляне не е пропуснал движещия се зад него мотоциклет. За да избегне сблъсъка с колата, Емилиян пада от мотора, при което получава доста травми. Настанен е във ВМА в столицата, където му е направена сполучлива операция на шиен прешлен.

„Освен счупените шийни прешлени Емилиян има пукнати ребра и фрактура на крайник, като специалистите казват, че животът му е вън от опасност благодарение и на това, че е спортист и има здрава физика. Приятели и съотборници вече го посетиха в болницата и му вдъхнаха кураж и че не е сам в този труден момент“, сподели главният треньор на кюстендилския клуб Валери Райчев, който му желае бързо възстановяване и да се завърне по-бързо в залата.

По случая е започнато дознание, съобщиха от полицията.

В последния сезон бившият национален състезател Емилиян Тодоров се възстановяваше от тежка контузия на коляното и пропусна няколко състезания. През пролетта на държавния личен-отборен шампионат той се завърна на тепиха и завоюва сребърно отличие в кат. 75 кг.

Снимката:  Емилиян Тодоров

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене