Нова лудост: Ковчегът на Ванга – празен!

Ванга

Надали има нещо в гроба на голямата светица Ванга, усилено коментираха хората в Рупите, дошли за 18-годишнината от смъртта й.

„Много сме , дето вярваме, че тя се е възнесла от ковчега си също като успението на Богородица, което честваме на 15 август“, кръсти се 52-годишната Петя Сарандова от Петрич. Тя сложи любимите живи цветя на гроба й. Защото Ванга учеше, че те също имат душа и когато се късат плачат като малки деца.

Сред стотиците фенове на великата българка, стекли се от страната и чужбина да почетат паметта й на Рупите, все по-често се чуваха гласове, че подобно на много светци и монаси, и тялото на Вангелия не се е разложило след нейната смърт, настъпила на 11 август 1996 г. И е крайно време църквата да я канонизира за светица. Сред поклонниците на гроба й надделяваше обаче друга версия – че руснаците са взели тялото й. Днес то вероятно се пази в секретния център в град Дубна, а у нас стои восъчна кукла или друг скелет.

„Не зная дали е вярно, но няма да се учудя, ако КГБ при аутопсия са взели нейния мозък и в момента стои някъде в стъкленица. Тя наистина беше феномен от планетарна величина, но приживе никой не я изследва истински“, каза известният български радиестезист Радослав Димитров, цитиран от в.”Ретро”.

Много български учени се присъединяват към мнението му, че са наложителни сериозни изследвания на феномена Ванга. Защото за никого не е тайна разказът и на уважаван бизнесмен от Петрич, близък на пророчицата. Той обясни, как в последните си дни тя имала две рани по тялото си, получени от залежаване. Те обаче мистериозно изчезнали преди нейната последна баня. Когато Ванга започнала видимо да гасне, ден преди кончинта й станало чудо – тялото й започнало да се регенерира от само себе си. Лицето й се изопнало като на младини.

Тогава тя заявила пред близките си, че моментът за нейното заминаване е близо. И поискала 8 мъже на име Димитър да носят ковчега й. Около леглото й изведнъж се образувала мараня и странни благовонни аромати се разнесли в болничната стая. Феноменалната българка рекла, че са дошли ангелите и я чакат заедно с представители на животинското царство, които слизали за нея от райските селения. Същият ден в Родопите българомохамедани от 5 села заедно с ходжите започнали денонощни молитви в джамиите за здравето на 85-годишната велика българка.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене