Тихомир Иванов е финалист на Евро 2014

Тихомир Иванов

България вече има четвърти финалист на 22-ото европейско по лека атлетика в Цюрих. До битката за медалите в скока на височина достигна младокът Тихомир Иванов, пише standartnews.com. Плевенчанинът преодоля 223 см от третия опит и завърши девети в квалификацията, която премина при лек дъжд и температура от 14 градуса.

Той си пожела хубаво време за финала в петък от 20,46 ч (бъл.вр), за да реализира пълния си потенциал. Тихомир получи поздравления за отличното си представяне лично от президента на БФЛА Добромир Карамаринов, който в Цюрих е председател на Жури д’Апел.

Вторият ни участник Виктор Нинов завърши с 215 см и не намери място на финала. Успешен дебют на европейско, но вече на 800 м направи днес и опитната Ваня Стамболова.

Досега в кариерата си на шампионати на Стария континент тя има злато на 400 м (Гьотеборг 2006) и сребро на 400 м с преп. (Барселона 2010).

Днес обаче варненката с лекота завърши втора в серията си с 2:01,60 мин и по място се класира за полуфинала, който е в четвъртък от 19,38 ч (бъл.вр). Общо Ваня е с четвърти резултат от всички стартирали 29 атлетки.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене