4 хиляди полета отменени заради силните бури в САЩ

САЩ

След леко подобрение кошмарните студове се завръщат в САЩ. Зимните бури удариха Средния Запад и североизточните част на страната, като тежките снеговалежи предизвикаха проблеми с трафика по пътищата в целия регион.

Заради лошите метеорологични условия, които засегнаха североизточните части на страната и Средния Запад, бяха отменени повече от четири хиляди полета, предаде USA Today. Още около шест хиляди полета бяха задържани за неопределено време.

В столицата държавните правителствени офиси бяха затворени, а в Ню Йорк местни жители и туристи трудно си проправят път по заснежените улици. Проблемите по пътищата в Индиана причиниха множество аварии и няколко инцидента.

В цялата страна заради лошите метеорологични условия бяха отменени повече от четири хиляди полета, а още около шест хиляди са задържани за неопределено време.

Според Националната метеорологична служба, бурята ще донесе със себе си 10 до 14 инча сняг във Филаделфия. Очаква се традиционно най-засегнати от снеговалежите да бъдат летищата в Ню Йорк, Чикаго (щата Илинойс), Вашингтон, Филаделфия (щата Пенсилвания), Нюарк (щата Ню Джърси) и Бостън (щата Масачузетс).

Извънредна ситуация е обявена в 5 района на щата Ню Йорк заради снежната буря, предаде РИА Новости. Властите призовават жителите да не напускат домовете си по време на снеговалежите и да не използват лични транспортни средства. В столицата на щата дори е преустановено извозването на боклука, за да бъде освободено пространство за техниката за разчистване на снега. На улиците на мегаполиса излязоха около 450 снегопочистващи машини. Нюйоркското метро продължава да работи, но със закъснения. Засега в Ню Йорк не са отменени занятията в училищата, но в Бостън, Филаделфия и Провидънс учениците ще си останат у дома.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене