Вяра: Вандали безчинстваха през нощта в с. Говедарци, контейнерите обърнати, търговските сергии прекатурени, кметът Бойчо Шуманов в шок

Кмет-на-с.-Говедарци-Бойчо-Шуманов

Селският управник започна собствено разследване заедно с кварталния Асен Даганов, сред заподозрените са Иван Крушарски, Георги Попов, Васил Тахов и Георги Вучов

Вандали вилняха в самоковското село Говедарци. В резултат на погрома, извършен в нощта на 11 срещу 12 август, са нанесени големи щети на общинското имущество. Строшени са контейнери, бутнати са сергии, площадът е осеян с боклука от обърнатите кошчета. Когато на сутринта кметът на селото Бойчо Шуманов видял поразиите, изпаднал в потрес. Той незабавно сигнализирал в полицията за хулиганската проява и започнал свое разследване, за да издири лицата, безчинствали през нощта. Заедно с кмета оглед направи и новият квартален отговорник на РУП-Самоков, Асен Даганов.

контейнери

Ето какво разказа кметът: „Вандалщината е извършена в три часа през нощта, вече са ми известни част от хората, които са били на тази среднощна сбирка. Не твърдя, че именно те са хулиганствали, но със сигурност са били в нощната компания, която е наброявала около десет души. Всички са от Говедарци. Сред тях са Иван Крушарски, Георги Попов, Васил Тахов и Георги Вучов. След като бъдат разпитани от полицейските органи, те ще кажат кои са извършителите на деянието.

сергии

Лошото е, че не за първи път сме свидетели на подобни прояви. Системно се местят контейнери, търговски сергии се преобръщат и хвърлят в реката, чупи се имущество на кметството, изобщо – ужас, пълна вандалщина. Това е липса на домашно възпитание. Трябва да се вземат спешни мерки, за да се приключи веднъж завинаги този ад. Сигурен съм, че ще се установят извършителите и трябва да бъдат наказани с цялата строгост на закона за непристойната проява, при която са съсипали обществена собственост и са нарушили обществения ред. Имаме квартален отговорник, които постъпи на работа отскоро в Говедарци, ще работим заедно и се надявам да овладеем ситуацията“, заяви Шуманов.

Отговорният полицаи за с. Говедарци е Асен Даганов. Той незабавно пристигна на място и поясни, че районите, които охранява, са големи. Това са селата Бели Искър, Мала църква, Маджаре и Говедарци. Макар че сам охрянява селата, той увери, че ще положи всички усилия за разкриване на извършителите и запазване на обществения ред. Даганов увери, ще патрулира в района непрекъснато, ще прави обходи и денем, и нощем, за да намалеят противообществените прояви и кражбите.

Снимките:

1 Бойчо Шуманов

2 и 3 Вандали вилняха в самоковското село Говедарци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене