Националния печат

печат

“24 часа”

С хакната парола тотоизмамниците влезли в сървъра с фишовете

С хакната парола и потребителско име братовчедите Продан и Николай Маринови, които опитаха да измамят спортния тотализатор и да приберат джакпота от 5 млн. лв. в 51-ия тираж, проникнали в сървъра на тотализатора.

Открит и трети язовир с частично разрушена стена близо до Мизия

52 постройки напълно разруши потопът в Мизия. Градът има 3280 жители, а според общинската статистика наброява 1110 къщи, като поне 100 са необитаеми през тази година. Придошлата вода заля 2/3 от града, или малко повече от 500 домакинства с 1985 жители в тях.

“Капитал Daily

Плащанията по спрените европейски програми ще продължат с пари от бюджета

Правителството подновява плащанията от бюджета по двете спрени оперативни програми – „Регионално развитие“ и „Околна среда“, за да намали до минимум риска от загуба на средства тази година. За целта ще се ползват всички резерви, включително неусвоени пари по публичната инвестиционна програма на кабинета „Орешарски“, по която между общини и държавни ведомства бяха разпределени над 500 млн. лв.

Ваньо Танов се връща в митниците

Директорът на Агенция „Митници“ по времето на ГЕРБ Ваньо Танов отново поема институцията. Той ще замени на поста Павел Тонев, който е бил освободен от министъра на финансите Румен Порожанов. Това съобщиха от финансовото ведомство. От там допълват, че смяната „се налага поради отчетеното изоставане на приходите, администрирани от АМ“.

“Стандарт”

Дежавю във властта

Усещане за дежавю тръгна вчера от „Дондуков“ 1. Ваньо Танов отново е шеф на митниците. Реабилитацията му дойде дни, след като на постовете си в пътната агенция и дирекцията за строителен надзор се върнаха Лазар Лазаров и Милка Гечева. Очаква се съвсем скоро в старото си кресло да седне и шефът на Спешна помощ д-р Георги Гелев. Йордан Йовчев остава зам.-министър на спорта. Ирена Младенова се върна като втори човек в икономиката. Възстановен на поста си бе и постоянният секретар по отбраната във военното министерство Добромир Тотев.

Ревизори влизат в министерствата

Дефицитът в държавната хазна за 2014 г. ще бъде повишен с актуализация на бюджета. Това ще се случи след формиране на новия парламент, стана ясно от думите на финансовия министър Румен Порожанов. „Бюджетният дефицит за тази година не може да остане в рамките на 1,8%, но е задължително той да не надхвърли 3% от БВП.

“Сега”

Спецполицаи втрещиха възрастни пенсионери с „ювелирна акция“

МВР продължава с „ювелирните“ си акции, при които нахлува погрешка в ранни зори в домовете на абсолютно невинни хора. Истински шок изживяха вчера 90-годишен пенсионер и съпругата му, след като полицаи атакуваха къщата им в Оряхово. При акцията униформените връхлетели в дома на възрастните хора, като счупили вратите и прозорците на жилището на ул. „Левски“ № 21. След като разбрали, че са сбъркали адреса, те се извинили и атакували апартамент в съседен блок на същата улица.

МФ очаква 900 млн. лв. неизпълнение на приходите

Минусът в планираните приходи за 2014 г. ще стигне 900 млн. лв. По-малкото постъпления и проблемите с разходната част на бюджета, особено в частта на еврофондовете, ще доведат до нарастване на дефицита. Той обаче ще остане под максимално позволените по закон 3% от БВП.

“Монитор”

Интерпол издирва Цветан Василев

Международната организация Интерпол издирва скандалния банкер Цветан Василев по искане на българската прокуратура, след като се сдоби с обвинение за присвояване. Информацията за това беше обявена официално вчера на сайта на Върховна касационна прокуратура.

Прокуратурата да провери финансирането на „Протестна мрежа”

Прокуратурата да провери финансирането на „Протестна мрежа”. За това призова вчера в интервю за агенция ПИК лидерът на РЗС Яне Янев.

„Около „Протестна мрежа” витаят все повече въпросителни и все по-малко отговори на гражданите, които имат право да знаят какво правят гражданските структури. Възложих на наши експерти да проверят начина на финансиране и финансовите отчети на „Протестна мрежа”. Оказа се, че тези, които денонощно пледират за публичност и прозрачност, се финансират тайно и нямат абсолютно никакви отчети никъде”, заяви той.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене