Вяра: „Рилски спортист“ сгъна с 5:0 аматьори дни преди старта на Югозападната „В“ група

Сърбинът Неманя Младенович с нови 2 попадения, 38-годишният Васил Киров също се разписа

„Рилски спортист“ отнесе с 5:0 „Рилец“ (Говедарци)в последната контрола от предсезонната си подготовка. Двубоят се игра при необичайно топло и задушно време на ст. „Искър“.

По два гола за победителите отбелязаха новите попълнения Тодор Тодоров и Неманя Младенович, а първото попадение в мача бе дело на вездесъщия Васил Киров. Така самоковци влизат в първенството на Югозападната „В“ група с положителен актив от две победи (другата е 2:1 над „Струмска слава“) и едно поражение – 2:4 от „Велбъжд“ (Кн).

Първият мач на „оранжевите“ при завръщането им в третия ешелон е в неделя от 18,00 часа, когато гостуват на „Вихрен“ в Сандански.

Срещу състава от Говедарци домакините започнаха доста отпуснато и за 45 минути съумяха само веднъж да пробият стража на гостите. Точен в средата на първата част бе 38-годишният Васил Киров.

След почивката „Рилецо“ вдигна оборотите и между 61-ата и 85-ата минути съумя да реализира четири безответни попадения. На два пъти избухна ексиграчът на „Локомотив-101″ Тодор Тодоров, а с два гола блесна и сръбският щурмовак Неманя Младенович. Последният се очертава като истинска придобивка за отбора, след като вече има на сметката си три попадения в предсезонните проверки.

С голяма заслуга за разгромния резултат бе и халфът Никола Бойчев, който след влизането си през втората част раздвижи много играта на своите и се отчете с две асистенции към Тодоров и Младенович.

„Рилки спортист“ изигра спаринга с „Рилец“ без шест основни футболисти. Поради една или друга причина извън състава останаха бранителите Росен Пътников и Иван Иванов, нападателите Георги Митров и Иван Гемеджиев, универсалният Виктор Колев и вратарят Красимир Гьорев.

На снимката: Почти 30-градусовата жега не попречи на самоковци да мушнат 5 безответни гола в мрежата на „Рилец“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене