Вяра: Хигиенистката на кметство Горни Окол Нина Димитрова: Кметицата Мая Стоянова ме уволни с подъл трик, застави ме да подпиша молба за освобождаване с твърдението, че получавам нова метла

кметски-наместник-с-Горни-окол-Мая-Стоянова-copy

Страхотна гавра претърпя една от най-дългогодишните хигиенистки на кметство в България. Хигиенистката на Горни Окол Нина Димитрова се раздели със службата си, с която се препитава от 15 години, само с един лековерен подпис. Разплакана, тя се обади на редакционния телефон, за да разкаже как кметицата на селото Мая Стоянова, на която са гласували доверие 120 жители, както и кметът на община Самоков Владимир Георгиев, я въвела в жестоко заблуждение.

Владимир Георгиев

Стоянова ме извика в кабинета си и ми каза: „Подпиши се тук, предоставям ти чисто нова метла. Носиш отговорност за нея, ако изчезне.”

Без да прочета, веднага се разписах. Щом вдигнах глава, кметицата ми заяви: „Свободна си, повече работа в кметството ми нямаш. Това беше молба за освобождаване от длъжност. Чао.”

Потресена съм, защото 15 години работя всеотдайно и изпълнявам съвестно служебните си задължения. Никога не съм и подозирала, че човек, на когото съм гласувала доверие и на когото толкова много хора вярват, може да постъпи по този подъл начин. Аз съм на 61 години и ми оставаха само 2 години до пенсия, не съм заслужила такава подигравка.

Питам чрез страниците на вестник „Вяра”: има ли човек в държавата, който може да ми се притече на помощ? Сега разбирам, че тя не ме иска не защото аз не си изпълнявам задълженията, а защото иска да назначи на моето място един от двама свои близки приятели. Това са Митко Димитров или Маргарита Митева.

Веднага се свързахме с кметицата на Горни Окол. Тя беше категорична: „Чистачката си подписа молба за освобождаване сама, няма какво да коментирам, не желая. Тя вече не е на работа.”

Снимките:

1 Мая Стоянова
2 Владимир Георгиев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене