Вяра: Драма в уважавана фамилия в Сандански: 36-годишният Спас Барабата, роднина на екскмета д-р Драго Попов, намерен мъртъв от свръхдоза

Драго Попов

 Бившият треньор по бойни изкуства намерен бездиханен в стая в хотел „Сокол”

36-годишният санданчанин Спас Николов Атанасов-Барабата бе намерен вчера мъртъв в стая на хотел „Сокол” в Сандански. Сигналът е подаден на тел. 112 около 12.30 часа. Пристигналите на място екипи на полиция и Спешния център констатирали смъртта на младия мъж. Според непотвърдена информация той е намерен в бездиханно състояние около 10.30 часа от персонала на хотела.

хотел "Сокол"

Около 13 часа в района на хотела с бързи стъпки дойде бившият кмет на Сандански д-р Драго Попов, един от най-известните гинеколози на Пиринския край и дългогодишен шеф на акушеро-гинекологичното отделение в курортния град. Той обясни, че е роднина на починалия мъж, но отказа друга информация. „Не зная от какво е починал, току-що ми съобщиха за нещастието и идвам да се информирам за случилото се”, лаконичен беше д-р Драго Попов.

съседка

Според коментарите в Сандански Спас Атанасов-Барабата е бил наркозависим и добре познат на местната полиция. Негови авери са категорични, че причината за смъртта е свръхдоза, но това ще стане известно след аутопсията.

стоматологичен кабинет

От полицията потвърдиха само, че е намерен труп, но не уточниха нито името, нито причината за смъртта. В средите на наркозависимите се говори, че Спас Барабата се пристрастил към дрогата в Кипър, където живял година-две. За Острова на Афродита той заминал като треньор по бойни изкуства. Там са го зарибили като наркодилър, паралелно с това започнал и да употребява наркотици. Сред събратята си в града се хвалел, че изкарал много пари в Кипър, дори си купил мерцедес. В спортните среди казаха, че не им е известно Спас Атанасов да е водил школи по бойни изкуства в Кипър. Припомниха обаче случай от миналата година, когато в Сандански екип на Спешния център е викан спешно в дома му и е каран в болницаата след свръхдоза. В кръга на наркозависимите се говорело, че преди няколко седмици Барабата е бил на лечение в болницата, но избягал.

Спас Барабата живее на ул „Петър Берон” в четириетажна кооперация в съседство с жилището д-р Драго Попов. Син е на Николай Атанасов, известен в Сандански също с прякора Барабата, той е автомонтьор. На партера на кооперацията, в която живее, се намира кабинетът на стоматолога д-р Атанасов, който също е негов роднина. Съседи, които живеят отсреща, разказаха, че Спас е бил едро и красиво момче, добро по характер и вежливо. През последните години бил станал затворен. Имал по-малък брат, на име Дани. Семейството му се ползвало с добро име, особено майка му, която работи в общината и се ползвала с името на много съвестен човек. Тази жена е толкова добра, слабичка, откъде й дойде това нещастие, говореха със съчувствие съседите вчера.

Снимките:

1 Д-р Драго Попов

2 Спас Ата­на­сов бе­ше на­ме­рен мър­тъв в хо­тел “Со­кол”  в Сан­дан­с­ки

3 Съ­сед­ка на по­чер­не­но­то се­мейс­т­во Ата­на­со­ви раз­каз­ва, че се пол­з­ват с мно­го доб­ро име, осо­бе­но май­ка­та

4 На пар­те­ра в ко­о­пе­ра­ци­я­та, в ко­я­то жи­вее Спас Ба­ра­ба­та, се на­ми­ра сто­ма­то­ло­гич­ни­ят ка­би­нет на д-р Ата­на­сов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене