Вяра: Оплакаха 24-годишната красавица Десислава Бакрачева от Самоков при херметически затворен ковчег, болестта й била мистериозна и опасна за околните

Десислава Бакрачева

Бащата Васил: За отрицателно време от 48 кг се стопи на 28 кг

Патоанатоми забраниха досег с мъртвата

Починалата завчера в столична клиника Десислава Бакрачева беше оплакана и погребана при затворен ковчег. Патоанатоми забраниха контакт с нея. Оказа се, че болестта й била по-страшна от вирусна бронхопневмония и причината за смъртта е лекарска тайна. Роднините й през сълзи обясняваха, че това е било направено по нареждане на патоанатомите, направили аутопсията. Баща й Васил Бакрачев посрещаше на входната врата нейните приятели с думите: „Изпуснах си детето“. Той не можеше да скрие огромната си мъка. По думите на нейната добра приятелка Виктория, която ридаеше от мъка, тя е била прекрасен човек. Двете са били неразделни приятелки още от деца. Ето какво разказа тя: „Винаги, когато се връщаше от работа, ми се обаждаше по телефона, гостувахме си често, тя много се забавляваше с моето дете, даже й го оставях с часове да го забавлява, докато аз върша работа. Деси не беше семейна, но нейната мечта беше да стане лекар, беше изключително амбициозна. Тя обичаше професията си, с огромно желание ходеше на работа, след като се разболя, доколкото знам, напусна работата си, за да се лекува. Когато разбрах, че Деси се е разболяла, до ден днешен страдах и аз, докато се лекуваше.

Вчера измежду близките са се чули коментари, личният й лекар е бил д-р Пламен Николов, но не се е повлияла от лечението му и е била изпратена в болница „Токуда” в София, след което в столична клиника са се борили за живота й професори, терапевти и др. Татко й разказа, че Деси в неделя се е чувствала много добре, в понеделник изведнъж много зле. От 48 килограма само за няколко месеца е свалила 28 килограма. И фаталният ден беше вчера.

Не успях да я видя повече. Разбрах, че от Съдебна медицина-София са й правили аутопсия и са наредили ковчегът да се запечата и да не се отваря заради бактерия.

Изключително тежко се отрази смъртта върху брат й Любомир, по време на поклонението той не беше на себе си. Хората, които идваха да се поклонят пред паметта на момичето, споделяха, че това момче също има нужда от помощ, защото не е на себе си, преживял много тежко загубата на сестра си, която силно обичал.

Снимката: Деси Бакрачева

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене