ЖЕСТОК СКАНДАЛ! Плащали за АМ „Струма” без свършена работа

магистрала Струма

Нов скандал се разгаря в Министерство на регионалното развитие.

Засечени са документи разкриващи по недвусмислен начин, че по определени обществени поръчки на ключови инфраструктурни обекти е било реализирано плащане без да е свършена строителна работа.

Според агенция Пик  вече са събрани доказателства, че в някои участъци от магистралите „Хемус“ и „Струма“ не са били поставяни укрепителни стени и защитни мрежи, които трябва да пазят аутобаните от падане на камъни.

Въпреки това от строителното ведомство посочвали в протоколите, че работата е свършена, което е послужило като мотив тя да бъде щедро заплатена.До вчера министерството се управляваше от Даниела Терзиева (на снимката), която нашумя със забавеното пускане на ключови пътни артерии.

Подозира се, че аферата е станала с ключовото участие на съпруга на високопоставен политик.

Нарушения били открити и при изграждането на третокласни пътища, които се стопанисват от държавата, а не от общината и попадат под юрисдикцията на строителното ведомство.

От Европейската комисия са проверили въпросните обекти и констатирали безобразията.

Очаква се измамите да излязат на бял свят при ревизията, която служебното правителство на проф. Георги Близнашки ще извърши в редица държавни ведомства.

След това документите за далаверите щели да бъдат депозирани в прокуратурата.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене