Вяра: Пневмония покоси живота на 24-годишната лаборантка Десислава Бакрачева от Самоков

Десислава Бакрачева

Миналата година болестта тръшнала баща й Васил, но той се избавил.

Жителите на Широки дол: Докторите са чудовища, нямаме здравеопазване !

24-годишната Десислава Василева Бакрачева от самоковското село Широки дол издъхна от остра бронхопневмония.Новината разтърси самоковска община.Красивото момиче от дълго време се борило с коварната болест и няколко пъти преди това е лекувано в МБАЛ–Самоков, а после и в столична клиника, но безуспешно. Няма пълни подробности за последните мигове от живота на момичето. Предстои столичните лекари да направят аутопсия, за да изяснят причината за смъртта на Десислава Бакрачева. Жителите на самоковското село Широко дол са потресени от смъртта на Десислава, всички разказват, че е била много добро и слънчево момиче и нищо не издавало, че има тежко заболяване.

Десислава Бакрачева

Десислава Бакрачева имала образование за клинична лаборантка. От тази година щяла да започне да учи второ висше медицинско образование. До последно Деси работила в частна клинична лаборатория „Медикъл” на булевард “Д-р Г.М. Димитров“. Майка й Катя Бакрачева работи с години в същата лаборатория. Двете пътували за работа всеки ден от Широки дол до София и обратно. Известни опасения за здравето на момичето се появили преди няколко месеца, когато брат й Любомир Бакрачев споделил пред свои близки, че здравето на сестра му е лабилно, той даже определил състоянието на сестра му като много зле, но думите му не били приети с цялата му сериозност, защото на външен вид момичето не изглеждало толкова зле.

177-01-01-8170311029964_n

Брат й обаче разтроен, също разказвал пред приятели, че са я лекували няколко пъти, но острата бронхопневмония не отшумява и бил много притеснен за състоянието й. Миналата година баща й Васил Бакрачев претърпял тежка сърдечна операция. Неговото състояние също беше определено от лекарите като критично, но той се възстановил. Сега продава плодове и зеленчуци в селото. Местните хора не крият скръбта си след смъртта на Десислава Бакрачева. Те съчувстват на семейството и предлагат кой с каквото може да помага. В селото масово се коментира, че за да се стигне до нейната смърт, не са положени достатъчно медицински грижи.

Момичето е племенничка на уважавания пътен полицаи Георги Манчев, който наскоро се пенсионира.

Снимките: 24-годишната Десислава Бакрачева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене