Световноизвестната актриса, политик, природозащитник и дарител Барбара Рютинг гостува на Банско

Барбара Рютинг

Името на Барбара Рютинг е добре известно в курортния град. В годините след 1989-та тя организира няколко големи дарителски кампании от храни за гражданите на Банско и лично прави парично дарение за рехабилитация на общинската ветеринарна лечебница за безстопанствени животни. По този повод, с решение на Общинския съвет на нейно име е кръстена една от улиците в града под Тодорка.

Популярната немска актриса, депутат в Парламента на Федерална република Бавария, известна с активната си дейност в защита на човешките права и закрила на животните, е автор на редица книги за здравословен начин на живот и е участвала в над 50 игрални филми.

Г-жа Рютинг бе скъп гост на кмета Георги Икономов. По време на срещата, организирана от д-р Илиев – създател на Джаз фест  Банско, стана ясно, че общината е разработила Програма за овладяване на популацията на бездомните кучета. Този факт гостенката прие с удовлетворение и изрази желание да подпомогне някои дейности по Програмата.

В разговора бяха разисквани и проблемите за опазване на околната среда, енергийната ефективност, зеленчукопроизводството и подобряване качеството на живот на малцинствените групи в Банско.

По време на откриването на Международния джаз фестивал, г-жа Рютинг ще получи почетния Знак на Кмета. Отличието се връчва за принос към развитието на общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене