За водосвета на Пирин /Рз/ дойде защитник от Финландия, а Коко Динев им даде назаем вратар

Коко-Динев

Вратар назаем даде на „Пирин“ /Рз/ собственикът на „Локомотив“ /Пд/ Коко Динев. Невралгичния пост номер 1 в състава от планинското градче подсили 23-годишният страж на смърфовете Божидар Стойчев, който на Лаута няма шансове за пробив при наличието на Йордан Господинов и Кирил Акалски. В планинското градче негови конкуренти ще бъдат голобрадият юноша Мирослав Будинов, Свилен Милчев, сменник на трагичния предишен титуляр Ивайло Крушарски, и дошлият на проби Мартин Методиев от „Монтана“.

За вчерашния водосвет за здраве и късмет през пролетния полусезон от Финландия пристигна Николай Андреев, юноша на „Ботев“ /Пд/, на когото се разчита да запълни пробойната по левия фланг на отбраната. На помощ на съгражданите за оцеляването им във втория ешелон се притече Йордан Юруков. За кадъра на „Македонска слава“ и ЦСКА това е отличен трамплин за реанимиране на кариерата, зациклила с тежката контузия през пролетта, последвана от операция и довела до преждевременната раздяла с пловдивското „Юве“.

Кандидат за подписа на полузащитника беше столичното „Локо“, но задържането на бразилеца Маркиньос в Надежда вещае сигурна пейка за Юруков. Запълването на овакантените ще се счита за приключено, когато по екип се съблече централният защитник на „Банско“ Иван Топузов. Бранителят от Добринище е в немилост в състава на „козлите“, но все още изчаква официализирано прекратяване на договора си, преди да акостира при съседите. 17 е максималната бройка на футболистите, които ще са на заплата. Останалите първо трябва да се докажат, за да претендират за включване в щата.

Треньорският тандем Димитър Соколов-Христо Джоджов показа изхода на издънката в рамката Крушарски, на бека Александър Дюлгеров и на халфовете Асен Христов и Владимир Христов. Встъпителната игрова проверка за годината е след две седмици – на 5 февруари, с аматьорския „Места“ /Хаджидимово/. Пиринци ще се готвят предимно на терена в село Елешница с цел предпазване на тревното покритие на своя стадион „Септември“.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене