Безпристрастен „обвинител“ пристига в Петрич: С детектор ще бъдат разпитани всички заподозрени в кражба на 20 000 лв.

детектор

Пребитият и ограбен миналата седмица петричанин Румен Запрев, съпругата му и всички заподозрени за грабежа лица, ще бъдат подложени на нови разпити с детектор на лъжата. Това е част от активното разследване, което в момента полицията в Благоевград, Петрич и екипи от София правят, за да задържат нападателите на семейство Запреви. Мярката е наложителна тъй като до момента разследването боксува. Ченгетата искат да изключат всякаква вероятност да бъдат подведени в работата си.

Грабежът на Запреви вдигна на крак местната полиция със жестокостта си. Запрев бе бит и изтезаван с часове пред очите на жена му, целта на нападателите била да измъкна от него кода, с който се отваря касата му, в която имало 20 хиляди лева. Странно е защо е било нужно нападателите да го пребиват жестоко след като те изчезнали заедно с касата и имали възможност да си я разбиват колкото време им е нужно.

Детекторът ще установи има ли скрита за ченгетата информация около грабежа. Запрев, вчера бе изписан от болница, където престоя около седмица да лекува травмите си след побоя. С детектор на лъжата ще бъде разследвана и кражба в Банско от дървен бос, който съобщи в полицията, че са му откраднати 50 000 лева. Тази кражба бе много странна, тъй като дървеният бос държал парите си у дома, но не било заключено, когато те за взети.

И по двата случая работят няколко екипа топкриминалисти.

П. Петрова/струма.ком

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене