Видео: Цигански катун, настанил се по собствено усмотрение след кръговото в Гоце Делчев!

11111

Аругантни,вулгарни и дори агресивни са новите заселници на града ни. Разпънали палатки на поляната зад бензиностанция “Лукойл“,са я превърнали в сметище. Съжителстват с около 10 коня, които са пуснати на свобода и се разхождат на воля! Санитарните си нужди обслужват където намерят,а вода набавят от близката река! Вечер се организират пищни забави с големи огньове и нерядко децата играят и тичат по платното. Минаващите полицейски патрули не ги отразяват,както и всички дуги организации и институции,занимаващи се с тях! Тяхното нахалство не спира до тук!

Очевидци разказват,как една от ромките  прекарва конете през обновената градинка на кръговото,и щетите са налице-новия райграс е потъпкан,на места дори изрован! Вечер горят кабели и гуми и така замърсяват въздуха и пълнят съседната бензиностанция с дим – реакция от страна на органите на реда,отново липсва! Хората не доволстват и твърдят,че това не се случва за първи път ,дори се е превърнало в традиция всяко лято лагера да се нанася и късна есен да се изнася.

        Толерирани като малцинство ,започват да злоупотребяват и нахалстват все повече! Тяхното своеволие няма да има край,ако някой не го наложи. Проблема е на лице действия по разрешаването му липсват! Сезонно настаняващите се  лагерници, може да решат да отседнат за постоянно и в последствие дори да се разрастнат – дано се вземат мерки навреме!

Дая Мандиева

Димитър Серафимов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене