Политически лидери се цупят на петричкия кмет, не ги поканил на честванията за 1000 г. от битката на цар Самуил при Ключ

Вельо Илиев

Голяма част от лидерите на политически сили в Петрич, представени в местния парламент, не са били поканени на панихидата за 1000-годишнината от трагичната битка на българската войска на цар Самуил при с. Ключ. Димитър Бръчков от ГЕРБ каза, че научил за събитието от медиите. Той се почувствал пренебрегнат като член на най-голямата група общински съветници в ОбС, защото до тях не достигнала покана. На панихидата присъства обаче сегашният народен представител от партията на Бойко Борисов Митко Захов.

Лидерът на ПП „Българска социалдемокрация” Розалин Хаджиев също не е бил поканен. ”Не, никой не ми е пращал покана!”, призна пред в. ”Вяра” младият бизнесмен, който води втората по численост група. На събитието не присъстваха и лидерът на ВМРО-НИЕ Благой Калъпсъзов. Нямаше го и лидера на партия БОП, председателствана на Марин Китанов. За лидера на партията на Ковачки в Петрич Росен Стоянов също е нямало покана.

На тържеството присъстваха представителите на БСП в лицето на лидера им Димитър Капитанов, лидерът на партия „Обединени земеделци” Костадин Герчев и шефът му от НС и настоящ председател на ОбС Георги Зарков. Освен Хаджиев останалите непоканени лидери са в състава на опозиционната група КУРОП в петричкия парламент. Те винят не само кметство Петрич, но и отговорния за мероприятието зам.-кмет по хуманитарни дейности д-р Николай Георгиев. Той едва не получи инфаркт при вида на неокосената зелена площ пред паметника на цар Самуил, където се състоя панихидата. Тревните площи стърчаха с еднометрови храсти по цялото протежание на националния парк и никой не се беше сетил да ги окоси. Гледката смути всички и създаде усещане за неглижиране на честването.

Вестинк „Вяра“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене