Пъкъл!!! Ексклузивен репротаж! Изворите на Внага завряха, хора гинат мистериозно

Rupite5-1024x1024Ужасно изгаряне получила варненката Ирина Грозева, след като се потопила в извор на Рупите край къщичката на пророчицата Ванга. Година и половина й е било необходимо, за да се възстанови от пораженията, нанесени й от врялата вода.

Преди време тя посетила със своя приятелка храма „Св. Петка” и комплекса, в който се намира къщичката на Ванга. Двете жени видели, че във водата наоколо има доста хора и решили и те да се натопят в един от изворите, след като разбрали, че е минерален и целебен. Грозева обаче се подхлъзнала и паднала и с двата крака във врялата вода. Нейната приятелка успяла да я извади, но жената получила силни изгаряния. Тя е оперирана по спешност в „Пирогов” с тежки изгаряния на стъпалата, бедрата и двете китки.

mineralni2

Водата в извора на Ванга била с температура 75 градуса, като е двойно по-висока от човешката телесна температура. Местните твърдят, че на извора има поставена табела „Внимание – пази се от горещата вода!”. Варненката опитала да осъди Басейнова дирекция „Западнобеломорски регион“ и РЗИ- Благоевград, като поискала обезщетение от 100 хил. лв. Ирина Грозева обвинява директорите на двете държавни институции в бездействие, тъй като не са изградени санитарно-охранителни зони и не е ограничено вредното въздействие на топлите минерални води в местността Кожух върху здравето на гражданите. Искът й обаче бил отхвърлен от съда, тъй като според съдията не е виновна институцията, срещу която тя го е подала. Топ Преса обаче припомня че преди време мъж загина мистериозно почти в случая идентичен с този на Грозева. Редно е да се вземат мерки и да се провери всичко около изворите на баба Ванга.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене