РЗИ: Питейната вода не е натровила лагеруващите в Банско деца

лена павлова

Питейната вода в Банско не е причина за стомашното неразположение на групата от деца в Банско,7 от които в събота вечер по спешност бяха приети в разложката болница. Пробите взети от инспекторите на РЗИ Благоевград са категорични, че водата, която тече по чешмите в Банско, е годна за пиене и отговаря на наредбите за качество. На децата и ръководителите са взети проби, като резултати се очакват по-късно тази седмица. Това съобщи днес доктор Лена Павлова, директор на РЗИ Благоевград.
„На всички деца, както и на ръководителите на групата са взети проби. На 8 човека от персонала също се взети необходимите секрети“, каза доктор Лена Павлова, директор РЗИ Благоевград.

На този етап, преди да са готови резултатите от изследванията, остават съмнения за вирусна инфекция.
„Работната диагноза е съмнения за вирусна чревна инфекция“, уточни доктор Иванка Василева.

Припомняме че в събота вечерта седем деца на възраст между 7 и 15 години, настанени в хотел в Банско, бяха приети по спешност в разложката болница с висока температура, над 39 градуса, главоболие, повръщане и диария. Децата са част от група от 48 деца и 15 ръководители от България, Русия, Румъния и Франция. За сега децата които се почувстваха зле, остават под лекарско наблюдение в болницата в Разлог.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене