Кметът М. Чимев: Политически бойкот е поведението на част от съветниците в Дупница, реагираха на заповед „отгоре“ да провалят искането за заем

Чимев

Писмо за финансова помощ до министъра на финансите ще изпрати кмета на Дупница Методи Чимев. Това обяви самият той на среща с журналисти тази сутрин. Със средствата се предвижда да бъдат намалени просрочията, които към момента са около 6 милиона лева, заяви градоначалникът.

На пресконференцията Методи Чимев коментира и неприетото решение, което той предложи на общинския съвет миналия петък, общината да изтегли облигационен заем от 6 милиона лева. „Обмислям да се възползвам от правомощията си дадени ми в закона и в рамките на седем дни да върна докладната за облигационният заем за прераглеждане”, заяви Чимев. Той се надява съветниците, които гласуваха против кредита, да преразгледат и обмислят още веднъж позицията си. Чимев се ангажира в новата докладна разходването на средствата да бъде представено по- ясно и по-разбираемо на съветниците.

Заемът не се тегли, защото кмета иска да има финансов ресурс, това се прави за Дупница, категоричен беше градоначалникът и обясни, че това се прави единствено в интерес на гражданите. „Седмица преди сесията разбрах, че на една политическа сила е спуснато „отгоре” да гласуват твърдо против тази докладна на сесията”, заяви Чимев и даде да се разбере, че тази политическа сила е БСП.

Дупнишкият кмет заяви още, че от екипа се обмисля и възможността за провеждане на допитване до гражданите за ангажирането на общината с облигационния заем. „Въпросът с провеждане на референдум все още стои отворен, тъй като около него съществуват доста въпросителни, които трябва да бъдат анализирани и изчистени”, заяви Чмев. Според него, е важно да се прецени дали хората ще проявят интерес. Това е момент да покажат гражданската си позиция, категоричен е кметът. Той отбеляза, че провеждането на подобно допитване означава и разход за общината, което също трябва да се прецени внимателно.

На журналистически въпрос дали вече е започнала предизборната битка в Дупница, дупнишкият градоначалник заяви, че все още е рано да се говори за избори. „Съществуват хора, които имат такива апетити и сигурно са започнали предизборната си дейност, както знаете в Дупница, всеки иска да е номер едно, а не номер две”, изтъкна Методи Чимев.

Ал. Зортев/струма.ком

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене