Найден Найденов: Винаги очаквам максималното

Марек

Шампионът „Марек Юнион-Ивкони“ няма спирка в Суперлигата, като в последния кръг си тръгна с 3:0 от негостоприемната зала „Септември“ в Разлог, където бе победен местният „Пирин“. Заслугата за отличната форма на дупничани до голяма степен е и на треньора на тима Найден Найденов, който коментира представянето на отбора за BGvolleyball.com.

– Очаквахте ли толкова силно начало на сезона в Суперлигата?

– Аз винаги очаквам максималното, защото познавам момчетата и знам какво правим на тренировка и как мислим през последните две години. Не се учудвам, но ако ми кажат, че от девет мача, ще бием девет пъти с по 3:0, това вече нямаше да повярвам. В крайна сметка нашата цел не е да постигаме някакви такива рекорди, защото играем от мач за мач и гледаме какво сме направили накрая.

– Как ви се струва нивото в Суперлигата и не е ли прекалено силен „Марек“ за останалите отбори?

– Забелязвам, че напоследък повечето отбори започват да играят срещу нас без напрежение, защото си казват „те са първи и ние няма какво да губим“. По този начин на терена играят доста освободено и дават максимума от себе си.

– Междувременно Златан Йорданов пое към френското първенство. Имате ли готов вариант за негов заместник?

– Има, да. Станислав Величков започна да играе на неговата позиция и се справя. Той е младо момче, на което даваме шанс. От 2-3 години работи заедно с нас и мисля, че ще успее.

– Има ли интерес към други играчи на „Марек“?

– Вече и да има някакъв интерес, мисля, че за тази година приключихме с трансферите. Ако някой има някакво желание, да мисли за оферти след края на сезона.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене