Без категория

16 акта за месец е съставила Инспекцията по труда в Пиринско

юлия янчева

917 нарушения на трудовото законодателство са констатирали през последния месец от дирекция „Инспекция по труда” Благоевград. За същия период в сила са влезли 13 наказателни постановления за 15 500 лв. Това обобщи Юлия Янчева, директор на дирекция „Инспекция по труда”.
Нарушенията от работодателите са най-често в областта на здравословни и безопасни условия на труд. На фона на установени 917 нарушения на трудовото законодателство само шест са случаите на наемане на работа без трудов договор.
„За констатираните нарушения са дадени 913 задължителни предписания на работодателите. Съставени са 16 акта за установени административни нарушения. В по-голямата си част нарушенията са в областта на здравословни и безопасни условия на труд – 553 бр. и 363 бр. по трудовите правоотношения. През този период са влезли в сила 13 наказателни постановления за сумата от 15 500 лв., като средният размер на една глоба е 1 192 лв.”, съобщи Юлия Янчева, дир. Дирекция „Инспекция по труда”.
През последния месец от инспекцията по труда са разгледани и 44 сигнала на граждани. 13 са исканията за издаване на разрешения за работа на непълнолетни лица. Исканията са главно за робота като бармани и сервитьори.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене