Connect with us

Таблоид

Нов случай на коронавирус в Благоевград, обищият брой на инфектираните у нас е 2 372

Published

on

Лабораторно потвърдените нови случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 41, 11 от тях са в болница. 8 oт случаите са в София, 17 в област Пазарджик, където има огнище на заразата в завод за авточасти, 11 в Ямбол, 2 в Плевен. В Благоевград, Кюстендил и Смолян има по един нов случай. Направени са 1 450 изследвания, съобщи проф. Тодор Кантарджиев. Общият брой на инфектираните у нас е 2 372.

Регистриран е един заразен сред медицинския персонал. „Това е медицинска сестра в Кнежа”, посочи директорът на Центъра по заразни и паразитни болести.

Петима са починалите с коронавирус за деня. 78-годишен мъж в “Пирогов”, който бил с диабет, мъж и жена са починали в болницата в Пазарджик, 51-годишна жена с онкологично заболяване е починала в Стара Загора. 88-годишен мъж с инсулт е починал също в Ямбол.

За хода и изхода на инфекцията е решаващо с колко вируса си се заразил, както и в колко рецептора се е “закачил” вируса. Затова децата боледуват по-леко или изобщо без симптоми, съобщиха от Националния оперативен щаб.

Проф. Тодор Кантарджиев подчерта, че постоянното увеличане на броя на изследванията не води до увеличаване на броя на новооткритите случаи.

По думите му най-голям риск за медицинските лица крие събличането на предпазните костюми.

коментара

Таблоид

ОБЩИНА БАНСКО ПРИДОБИ СОБСТВЕНОСТТА НА ПРЕДПРИЯТИЕТО ЗА ТОПЛОСНАБДЯВАНЕ ОТОПЛИТЕЛЕН СЕЗОН 2020/2021 Е ГАРАНТИРАН

Published

on

Общинското предприятие „Топлоснабдяване Банско“ ЕООД придоби правото на собственост върху отоплителната централа за изгаряне на биомаса. Сделката по безвъзмездно придобиване на собствеността беше реализирана в изпълнение на решение на Общинския съвет, свързано с оздравителната програма на общинското ръководство за предприятието.

Прехвърлянето на материалните активи беше направено след продължителни преговори с банкови институции и дружеството – собственик „Тевно” ЕООД, което преди повече от година заявява желанието си за безвъзмездно дарение. През 2019 г. предишният Общински съвет приема решение за сделката, но до изпълнението и́ не се стига, а „Топлоснабдяване Банско“ ЕООД е доведено до тежко състояние, което застрашава отоплението на училища, детски градини, обществени и частни сгради.
Първата задача на екипа на кмета Иван Кадев и общинските съветници след местните избори бе именно спасяването на отоплителния сезон и стабилизиране състоянието на общинската фирма. На сесията си през м. юни 2020 г. съветниците потвърдиха решението за придобиване на собствеността на имуществото – сгради, терени и инфраструктура.

„Топлоснабдяване Банско“ ЕООД е напълно подготвено за отоплителен сезон 2020/2021, уверява управителят на общинското дружество Тодор Тренчев. За разлика от миналата есен, когато новото ръководство завари складовете с наличност от едва 200 куб.м, сега е заредено достатъчно количество чипс – около 5 хил.куб.м, с което да се гарантира топлината на абонатите през студените месеци. Извършена е техническа профилактика и е обезпечен ресурс за нормална работа на топлоцентралата.

коментара

Continue Reading

Таблоид

В Белица започна асфалтиране на 12 улици

Published

on

С ул. „Симеон Кавракиров“, стартира асфалтирането на 12 -те улици в Белица с финансовата подкрепа на ОП “ Развитие на селските райони“ и със средства от общинския бюджет. След изпълнението на всички технически изисквания на пътните артерии, кметът Radoslav Revanski инспектира полагането на асфалт на първата от деанадесетте улици в града.

.

.

 

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ